Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Prosze o ocene - namaku

Mieszka w
    Bremen
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Waruga, co do kadru, zalezalo mi zeby uchwycic koniec barierki, chociaz moze i moglam bardziej w prawo pojechac.A kontrasty i ostrosc, wciaz sie tego ucze.Jestem swiezak totalny

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez namaku Zobacz posta
    Waruga, co do kadru, zalezalo mi zeby uchwycic koniec barierki, chociaz moze i moglam bardziej w prawo pojechac.A kontrasty i ostrosc, wciaz sie tego ucze.Jestem swiezak totalny
    Powiem szczerze nie jest latwo zlapac jakis ciekawy temat, ale TWOJA fotka ciekawa...!
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Mieszka w
    Bremen
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo Ci dziekuje! Takie slowa niesamowicie motywuja.

| OlyJedi Awatar nataszach
    Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witaj,
    Juz kilka razy zabieralam sie za twoj watek, ale ostatecznie rezygnowalam.
    Czekalam na kolejne zdjecia, bo chcialam zobaczyc w jakim kiedynku pojdziesz
    1- kadr i cienie niestety nie dodaja uroku temu zdjeciu. Dzieciak jakos tak trupio wyglada,
    2- podoba mi sie pomysl, ale jak juz ktos wczesniej napisal trzeba je dopracowac (kadr, powiekszenie literek z za okularow),
    3- upiorne tlo, brak swiatla, a sama roza wyglada jak z plastiku.
    Streetowo:
    1- kadr (saksofon uciety, facet z prawej tez),
    2- kadr i kompozycja (dziewczyna z lewej),
    6- MSZ najlepsze, ale wymaga dopracowania. Caly ten balagan z lewej do wyciecia. Szkoda tez ze dol uciety.
    Chyba tyle. Popracuj nad kadrem i kompozycja, a napewno bedzie lepiej.
    Pozdrawiam serdecznie.
    "Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
    Pozdrawiam, Nataszach

Mieszka w
    Bremen
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nataszach, dziekuje za wskazowki. Probowalam poprawic te ostatnie zdjecie, zgodnie z tym co napisalas. Jednak moja obrobka jest na etapie raczkowania, wiec prosze o wyrozumialosc
    7

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    8 Kolorowo

Ostatnio edytowane przez namaku ; 8.12.09 o 16:40 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    8 Kolorowo - nieostre, za centralnie, dol uciety.. Tutaj przydalby sie statyw, bo widac, ze byl problem ze swiatlem, dlatego ostrosc uciekla (przyslona, czas)

| OlyJedi Awatar bryll
    Mieszka w
    warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Na początek musisz nauczyć się swojego aparatu, pokrętło wyboru trybu fotografowania na M . Daje ci to możliwość regulacji przysłony i czasu otwarcia migawki ( poczytaj na początek fotoporadnik.pl itp) a zrozumiesz czemu masz nie ostre lub ciemne zdięcia

Ps. ćwicz-czytaj-ćwicz-czytaj im więcej tym lepiej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zmiana ogniskowej podczas naświetlania nie jest techniką łatwą, kilka razy jej próbowałam i niestety z marnym skutkiem. U Ciebie też nie najlepiej to wyszło, postać jest nieostra, a "rozmazania" po bokach kadrów zdają się być za krótkie. Nie wiem jakiego czasu użyłaś, ale podejrzewam, że wydłużenie go poprawiłoby długość tych "mazów". Oczywiście też spowodowałoby jeszcze większą nieostrość tego pana, dlatego nie wiem, czy akurat taka technika jest odpowiednia do streeta, szczególnie na początku przygody z fotografią.
    Ale dobrze, że szukasz.
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.

Mieszka w
    Bremen
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Waruga, pozwole sobie sie nie zgodzic Bynajmniej nie ze nieostre, bo to fakt.Ale gdyby ostrosc byla jak trzeba to moim zdaniem w tym przypadku tylko kadr centralny. Gdyby te zdjecie wyszlo, to raz , ze ta dynamiczna choinka uatrakcyjnila by zdj, dwa chcialam to zgrac w czasie z momentem kiedy ten pan dmucha w te swoja kobze.Co do statywu, to nie zapominaj ze to byl street, nie sesja.

Bryll, Agulka, dzieki za dobre slowo Poznaje ten moj aparat, czasem sie nawet z nim kloce, hehe I czytam i cwicze i tak w kolko.No i bede Was raczyc ta swoja radosna tworczoscia , liczac na wasze wskazowki i rady.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    [QUOTE=namaku;577702]Waruga, pozwole sobie sie nie zgodzic Bynajmniej nie ze nieostre, bo to fakt.Ale gdyby ostrosc byla jak trzeba to moim zdaniem w tym przypadku tylko kadr centralny. Gdyby te zdjecie wyszlo, to raz , ze ta dynamiczna choinka uatrakcyjnila by zdj, dwa chcialam to zgrac w czasie z momentem kiedy ten pan dmucha w te swoja kobze.Co do statywu, to nie zapominaj ze to byl street, nie sesja.

Ok! Co do statywu to przy niedoborze swiatla mozna sobie pomoc, ale w sesjach jak mowisz... Co do pana, ktory dmucha w kobze, domyslilem sie, ze chodzi o zgranie w czasie dlatego napisalem o tym statywie, bo z reki to marny efekt by byl przy slabym swietle Ja tez probuje ze statywem przy dluzszych czasach...Reszte dopowiedziala poprzedniczka! Powodzenia!