Waruga, co do kadru, zalezalo mi zeby uchwycic koniec barierki, chociaz moze i moglam bardziej w prawo pojechac.A kontrasty i ostrosc, wciaz sie tego ucze.Jestem swiezak totalny![]()
Waruga, co do kadru, zalezalo mi zeby uchwycic koniec barierki, chociaz moze i moglam bardziej w prawo pojechac.A kontrasty i ostrosc, wciaz sie tego ucze.Jestem swiezak totalny![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo Ci dziekuje! Takie slowa niesamowicie motywuja.
Witaj,
Juz kilka razy zabieralam sie za twoj watek, ale ostatecznie rezygnowalam.
Czekalam na kolejne zdjecia, bo chcialam zobaczyc w jakim kiedynku pojdziesz
1- kadr i cienie niestety nie dodaja uroku temu zdjeciu. Dzieciak jakos tak trupio wyglada,
2- podoba mi sie pomysl, ale jak juz ktos wczesniej napisal trzeba je dopracowac (kadr, powiekszenie literek z za okularow),
3- upiorne tlo, brak swiatla, a sama roza wyglada jak z plastiku.
Streetowo:
1- kadr (saksofon uciety, facet z prawej tez),
2- kadr i kompozycja (dziewczyna z lewej),
6- MSZ najlepsze, ale wymaga dopracowania. Caly ten balagan z lewej do wyciecia. Szkoda tez ze dol uciety.
Chyba tyle. Popracuj nad kadrem i kompozycja, a napewno bedzie lepiej.
Pozdrawiam serdecznie.
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Ostatnio edytowane przez namaku ; 8.12.09 o 16:40 Powód: Automatyczne scalenie postów
8 Kolorowo - nieostre, za centralnie, dol uciety.. Tutaj przydalby sie statyw, bo widac, ze byl problem ze swiatlem, dlatego ostrosc uciekla (przyslona, czas)
Na początek musisz nauczyć się swojego aparatu, pokrętło wyboru trybu fotografowania na M . Daje ci to możliwość regulacji przysłony i czasu otwarcia migawki ( poczytaj na początek fotoporadnik.pl itp) a zrozumiesz czemu masz nie ostre lub ciemne zdięcia
Ps. ćwicz-czytaj-ćwicz-czytaj im więcej tym lepiej![]()
Zmiana ogniskowej podczas naświetlania nie jest techniką łatwą, kilka razy jej próbowałam i niestety z marnym skutkiem. U Ciebie też nie najlepiej to wyszło, postać jest nieostra, a "rozmazania" po bokach kadrów zdają się być za krótkie. Nie wiem jakiego czasu użyłaś, ale podejrzewam, że wydłużenie go poprawiłoby długość tych "mazów". Oczywiście też spowodowałoby jeszcze większą nieostrość tego pana, dlatego nie wiem, czy akurat taka technika jest odpowiednia do streeta, szczególnie na początku przygody z fotografią.
Ale dobrze, że szukasz.![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Waruga, pozwole sobie sie nie zgodzicBynajmniej nie ze nieostre, bo to fakt.Ale gdyby ostrosc byla jak trzeba to moim zdaniem w tym przypadku tylko kadr centralny. Gdyby te zdjecie wyszlo, to raz , ze ta dynamiczna choinka uatrakcyjnila by zdj, dwa chcialam to zgrac w czasie z momentem kiedy ten pan dmucha w te swoja kobze.Co do statywu, to nie zapominaj ze to byl street, nie sesja.
Bryll, Agulka, dzieki za dobre slowoPoznaje ten moj aparat, czasem sie nawet z nim kloce, hehe
I czytam i cwicze i tak w kolko.No i bede Was raczyc ta swoja radosna tworczoscia , liczac na wasze wskazowki i rady.
[QUOTE=namaku;577702]Waruga, pozwole sobie sie nie zgodzicBynajmniej nie ze nieostre, bo to fakt.Ale gdyby ostrosc byla jak trzeba to moim zdaniem w tym przypadku tylko kadr centralny. Gdyby te zdjecie wyszlo, to raz , ze ta dynamiczna choinka uatrakcyjnila by zdj, dwa chcialam to zgrac w czasie z momentem kiedy ten pan dmucha w te swoja kobze.Co do statywu, to nie zapominaj ze to byl street, nie sesja.
Ok! Co do statywu to przy niedoborze swiatla mozna sobie pomoc, ale w sesjach jak mowisz... Co do pana, ktory dmucha w kobze, domyslilem sie, ze chodzi o zgranie w czasie dlatego napisalem o tym statywie, bo z reki to marny efekt by byl przy slabym swietleJa tez probuje ze statywem przy dluzszych czasach...Reszte dopowiedziala poprzedniczka! Powodzenia!