Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: gniazdo pilota

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

gniazdo pilota

jakis czas temu zakupiłem, do e 3 pilot zdalnego sterowania..Hankel.wszystko było ok i zabawka sprawowała sie super, do czasu kiedy wkładając do torby aparat nie wyjąłem wtyku z gniazda...Afekt wiadomy.dobrze, że uszkodziła się wtyczka nie gniazdo w aparacie.i ,a, problem bo muszę kopić taki kabel z jednej strony mikro jack z drugiej wtyk pasujący do olka. Niestety nigdzie nie mogę zapleść symbolu takiego wtyku. I tu prośba o pomoc może ktoś to wie.a może ktoś wie gdzie taki kabel gotowy można kupić?
    A jak sadzicie czy podpięcie pilota nie do gniazda o którym pisałem, a przez złącze usbnie spowoduje szkody dla aparatu?

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrmag Zobacz posta
    I tu prośba o pomoc może ktoś to wie.a może ktoś wie gdzie taki kabel gotowy można kupić?
    Raczej nigdzie.

A jak sadzicie czy podpięcie pilota nie do gniazda o którym pisałem, a przez złącze usbnie spowoduje szkody dla aparatu?
    Nawet jak nie uszkodzi to i pewnie nie zadzała.
    Na http://www.olympus-europa.com/consum...m-Chart_E3.pdf
    wspominają tylko o RM-CB1. Nie ma nigdzie informacji, że E-3 współpracuje z RM-UC1 (pseudoUSB 12pin)
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrmag Zobacz posta
    jakis czas temu zakupiłem, do e 3 pilot zdalnego sterowania..Hankel.wszystko było ok i zabawka sprawowała sie super, do czasu kiedy wkładając do torby aparat nie wyjąłem wtyku z gniazda...Afekt wiadomy.dobrze, że uszkodziła się wtyczka nie gniazdo w aparacie.i ,a, problem bo muszę kopić taki kabel z jednej strony mikro jack z drugiej wtyk pasujący do olka. Niestety nigdzie nie mogę zapleść symbolu takiego wtyku. I tu prośba o pomoc może ktoś to wie.a może ktoś wie gdzie taki kabel gotowy można kupić?
    Kolega Witek (witia1) kupował RM-CB1 za ok 100zł --należałoby odciąć kabel i przylutować resztę (łatwiej połączyć trzy przewody niż lutować jack --kiedyś zrobiłem ręcznie tę wtyczkę, ale to jest bardzo pracochłonne)--pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 30.11.09 o 09:41