Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: dyktafon VN-1100PC i brak transferu plików do komputera z Win7

  1. #1
    Awatar magdalena1811
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

    dyktafon VN-1100PC i brak transferu plików do komputera z Win7

    Witam. Mam problem z dyktafonem. Zainstalowalam oprogramowanie zgodne z systemem (Windows7). Linki do update dostałam od pomocy technicznej Olympus. Sterowniki do sprzętu też są prawidłowe i dobrze zainstalowane, bo komputer wykrywa dyktafon i program Digital Wave Player też sygnalizuje, że dyktafon jest podłączony. Na wyświetlaczu dyktafonu miga napis PC, czyli i tu jest OK. Jednak program nie reaguje na polecenie "TRANSFER PLIKÓW". Teoretycznie ikonki do uruchamiania transferu są aktywne - kolorowe, a kiedy nie ma podłączonego dyktafonu są "blade" , tak było na poprzednim moim laptopie. Co zrobić, żeby uruchomić transfer? Myślę, że komputer w jakiś sposób uniemożliwia przeniesienie plików, ale słabo się znam na tym, więc mogę się mylić.

    Dyktafon to model VN-1100PC.
    System to Windows 7 wersja 64-bitowa.
    Laptop (jeśli to ma znaczenie) to Asus X5DIN.

    Proszę o pomoc

  2. #2
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Dołączył
    Nov 2005
    Mieszka w
    Lublin
    Posty
    3.203
    Siła reputacji
    118
    Moja galeria
    a czy Digital Wave Player widzi pliki dźwiękowe na urządzeniu ?

  3. #3
    Awatar magdalena1811
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak, program widzi pliki w dyktafonie. Po lewej stronie jest eksplorator plików, w jednej części okna są pliki, które powinny być w folderach na dysku, natomiast niżej jest ikonka dyktafonu, po kliknięciu na + rozwija się jego zawartość, pokazuje 3 foldery. Po wybraniu jakiegokolwiek w głównej części okna pokazuje się zawartość, np: folder A: 2 file(s).

  4. #4
    ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Dołączył
    Jul 2005
    Posty
    2.986
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Jedyne co mogę napisać to to, że ten klubowicz: https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=9949 zna się na dyktafonach Olympusa jak mało kto, może napisz do niego emaila, ze wskazaniem na ten wątek, bo widzę, ze dawno się nie logował. Myślę, że powinien Ci pomóc.

    Pozdrawiam
    było sobie życie

  5. #5
    Awatar magdalena1811
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję. Napisałam maila, pozostaje poczekać na odpowiedź.

  6. #6

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    20
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Powinna pomóc instalacja aktualizacji pod Vistę, Win7 nie różni się w architekturze.

    1. Odinstaluj oprogramowanie dołączone do dyktafonu z serii VN PC.
    2. Kliknij w link:
    http://downloads.olympus-europa.com/...ng_2000_xp.zip
    Pobierz plik eng_2000_xp.zip, rozpakuj go oraz uruchom plik setup.exe. Postępuj zgodnie ze
    wskazówkami programu instalacyjnego.
    3. Kliknij w link:
    http://www.olympusamerica.com/files/...rUpdate214.zip
    Pobierz plik DigitalWavePlayerUpdate214.zip, rozpakuj go oraz uruchom plik DWPUP5EN.exe.
    Postępuj zgodnie ze wskazówkami programu instalacyjnego.
    4. Jeśli posiadasz system w wersji 64-bitowej kliknij w link:
    http://www.olympusamerica.com/files/...es64Driver.zip
    Pobierz plik VNSeries64Driver.zip, rozpakuj go oraz uruchom plik VNSeries64Driver.exe.
    Postępuj zgodnie ze wskazówkami programu instalacyjnego.

    Wysłałem też mailowo-forumowo

    Pozdr,

  7. #7
    Awatar magdalena1811
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Niestety, chociaż postąpiłam zgodnie z instrukcjami, nic się nie zmieniło... Nadal transfer nie chce się uruchomić

  8. #8

    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    20
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    można jeszcze spróbować usunąć sprzęt w menedżerze urządzeń (przy podłączonym dyktafonie) a potem od początku odinstalować/zainstalować wszystko

    w komupterach stacjonarnych lepiej podłączać dyktafon do portów bezpośrednio na płycie głównej - czyli "z tyłu" komputera

  9. #9

    Dołączył
    Sep 2010
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam podobny problem. Z tym, że Digital Wave Player nie widzi plików, które są na dyktafonie. Sprzęt jest prawidłowo podłączony, komputer widzi dyktafon. Czy jest może szansa na odczytanie plików przez Mój komputer tak jak np. ze zwykłego pendrive'a?

  10. #10
    | OlyJedi Awatar Jack
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Błonie
    Posty
    2.461
    Siła reputacji
    130
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MartaN Zobacz posta
    Mam podobny problem. Z tym, że Digital Wave Player nie widzi plików, które są na dyktafonie. Sprzęt jest prawidłowo podłączony, komputer widzi dyktafon. Czy jest może szansa na odczytanie plików przez Mój komputer tak jak np. ze zwykłego pendrive'a?
    Wszystko zależy od modelu dyktafonu. Jeżeli masz VN do modelu 4100PC łącznie, to nie ma szans, bo wymagają one specyficznego sterownika, aby współpracowały z programem obsługi. O ile masz właśnie takiego VN-a, to problem polega na tym, że dyktafon został podłączony do kompa, zanim został zainstalowany, niezbędny, Digital Wave Player. Windows z automatu dołączył dyktafonowi sterownik dysku wymiennego, a to jest nieprawidłowe - komputer i DWP niby widzi dyktafon, ale nie ma doń dostępu. Podłącz dyktafon, otwórz Managera urządzeń, odinstaluj urządzenie Olympus, następnie zrestartuj Windows i podłącz dyktafon ponownie (oczywiście Digital Wave Player jest już zainstalowany). Powinno pomóc.
    Jack

Podobne wątki

  1. SP-800UZ - problem z Win7 64bit
    By spitfire1980 in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 6.08.11, 22:46
  2. E-420 Brak mozliwosci transferu USB
    By Yatzek in forum E-System
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 31.01.09, 16:59
  3. E-1 sterowany z komputera
    By lepmity in forum E-System
    Odpowiedzi: 39
    Ostatni post / autor: 21.09.08, 21:43

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.