Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 73 z 73

Wątek: Czy pozbywać sie E-420?

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mcmike Zobacz posta
    na strate finansowa sie godze, co do lampy zewnetrznej tez nie ma watpliwosci ze potrzebna ale faktura z tego zdjecia plenerowego na spodniach nie akceptowalna jak dla mnie i dlatego mysle o zmianie systemu
    może to głupie pytanie, ale czy przypadkiem nie miałeś ustawionej gradacji na AUTO?
    jeśli tak to w innych aparatach wyciąganie cieni czyli np. D-Llighting w Nikonie da podobne efekty...

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    z tego zdjecia plenerowego na spodniach nie akceptowalna jak dla mnie i dlatego mysle o zmianie systemu
    po sprzedaniu E420 z dual kit rozmyślał bym nad

E30 + 14-54 sprawdzi się w 90% twoich zdjeć ...

Jeśli już tak bardzo nie odpowiada Olympus i zmiana systemu nieunikniona twoim wyborem nikon d90 to przemyśl zakup szkiełek

Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF),

Sigma 18-50 f/2.8 EX DC,

Nikkor AF-S 50mm f/1.4G vs Sigma 50mmf1.4

na jasne systemowe szkło nikona 24-70 raczej kasy nie wydasz ... zaskoczyć może trafienie z ostrością i Go przy 50mm f1.4 , ale po kilku sesjsch nabiera sie wprawy i nie ma problemu , nie ma sensu wymiana E420 kit na ciemne obiektywy typu 18-105 vr ...

W twoim zasiegu jest też zestaw Canona 450D + Canon EF 24-105mm f/4L IS USM zyskasz dobre szkło i stabilizacje czego nie da nikon z tamronami i sigmami ...

dla mnie wybór byłby taki E30+ 14-54 vs canon 450d + 24-105

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mcmike Zobacz posta
    ...ale faktura z tego zdjecia plenerowego na spodniach nie akceptowalna jak dla mnie i dlatego mysle o zmianie systemu
    Po wglądzie do tych fotek stwierdzam jednak, że masakra jakaś ci wyszła. Wcześniej ci pisałem, żebyś nie zmieniał body ale nie wiedziałem że aż taka kasz wychodzi z 420. Ja mam sporo starsze body (E-330) i w życiu takiego szumu przy ISO 400, a nawet 800 nie widziałem.
    mente et malleo

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów