E 420 miał premierę w marcu 08
EOS 500 D w marcu 09
przypuszczam ze aparat wypuszczony w marcu 2010 bedzie miał jeszcze szybszy AF i jeszcze mniejsze szumy niż EOS 500 D
Zatem Jesli logicznym jest wyłozenie 3500 bo EOS500D jest nowszy mniej szumi i malepszy AF - szykuj się zatem bo idąc dalej tym tropem niebawem go sprzedasz ( go czyli 500D ) i kupisz jeszcze mniej szumiący aparat z jeszcze szybszym autofocusem. bo Twoje zdjecia bądą nie az tak bardzo ale zaszumione i nie ostre.
I tak albo mozna gonic za tdealnym aparatem który zrobi wszystko za Ciebie - albo nauczyć się robić zdjęcia
Gdybysmy widzieli jakieś zdjęcia autora mozna było by bardzej podstawnie rozmawiać. może robi zdjęcia na ISO 1600.
Ja wychodze z założenia że warto nauczys się robić zdjęcia zanim zacznie się narzekać. Wychodze z założenia że więcej Ci da umiejętne posługiwanie się lampą ze starszym modelem niż nowszy model bez lampy
Ale ile osób tyle opinii.
To ja mam propozycję inną.
Kup sobie lampe i / lub jaśniejszy obiektyw - porób zdjęcia - jeśli okaże się że nie spełnia to Twoich oczekiwań - sprzedaj i kup jeden z proponowanych aparatów
Z resztą. chcesz kupić inny korpus - kup - taka rola marketingowców żeby budować potrzeby a potem je zaspokajać.
szmy na pewno bedziesz miał mniesjze to nie ulega wątpliwośći. Czy zdjęcia będziesz robił dobre ? czy AF będzie robił to co chcesz czy to co może - tego nie wiem i pewien już tak bym nie był

Odpowiedz z cytatem