Jak dostaniesz oryginalne Sanyo, to będzie dobry strzał.Zamieszczone przez rodia
Pozdrawiam
Jak dostaniesz oryginalne Sanyo, to będzie dobry strzał.Zamieszczone przez rodia
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Jesteś pewny?Zamieszczone przez Dempsey
Bo to samo myślałem o E-300 że działa tylko z lampą aż przełączyłem się w lesie na tryb sportowy (potrzebowałem zdjęcia seryjne a nie chciało mnie się grzebać w menu).
Zdziwiłem się jak na podglądzie zdjęcia wyskoczyło info o ISO=250.
Aaaa, czyli AutoISO działa w E-500 i E-300 bez lampy tylko w durnotrybach? Jeśli tak, to można powiedzieć, że bez lampy nie działaZamieszczone przez skow
![]()
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Radek, w czym problem? Czy np. w MM można trafić na podróby?Zamieszczone przez RadioErewan
Tak na to patrząc to i AutoISO jest durnotrybem.Zamieszczone przez siwyjohn
![]()
... i tylko dla amatorów
Po prostu pare osób kupiło w jakichś dziwnym miejscach typu stragan, trafiło na podróby albo kupiły oryginalne i obniżyły wydajność przez niesformatowanie i teraz sieją zamęt, że podróby wszędzie. Ja kupowałem aku w różnych sklepach i w Polsce i w niemczech nigdy nie trafiłem na podróby.
Pytam o te akumulatory nawet nie ze względu na samą trwałość akumulatorów, ale też dlatego bo da się odczuć że z niektorych akumulatorów otrzymuje się wiekszy prąd - czyli lampa ładuje sie szybciej. A różnice są duże.
Nie zupełnie, AutoISO czasami się przydaje w przeciwieństwie do trybów portret, krajobraz, uciekający kot itp. Szkoda tylko, że nie ma definiowalnego m.in. zakresu ekwiwalentu ISO i minimalnego czasu otwarcia migawki.Zamieszczone przez skow
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Nie chcę wyjść na piewcę trybów bo normalnie ich też nie używamZamieszczone przez siwyjohn
ale chyba zacznę stosować "biegacza" na "uciekające koty".
Powodem będzie nie to że nie wiem JAK i JAKIE parametry nastawić bo jestem głupi/leniwy ale dlatego, że mogę to zrobić błyskawicznie i wygodnie (zdj. seryjne, AutoISO) za pomocą kółka oraz dlatego, że inaczej się nie da (AutoISO).
Parę osób żaliło się, że brakuje im drugiego kółka. Tylko po co im on?
Ja mam ustowiony aparat na zdjęcia seryjne cały czas. Jeśli chcę pojedynczą klatkę (najczęściej), to przyciskam i puszczam, jeśli chcę serię, to nie tracę czasu na przestawianie tylko trzymam palec na spuście. Robiąc streatphoterkę często używam zdjęć seryjnych.Zamieszczone przez skow
eee a To są ludzie, którzy nie mają na stałe nastawionego seryjnego?![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.