Mnie się podoba.Mały Mysikróliczek - podobny do oryginału
![]()
Mnie się podoba.Mały Mysikróliczek - podobny do oryginału
![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Zdjęcie z dziadkiem bardzo mnie urzekło i mina małego- ładnie skomponowane
Bardzo ładne zdjęcie. Fajna kompozycja, dobre emocje biją z tego obrazka. Troszkę IMHO za żółta buzia, odrobinę ochłodziłbym BW.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Fajne, sytuacyjne ujęcie : ) Dobry kadr i b&w na +, jednak ja widziałabym tu ciut więcej kontrastu.
Scenka bardzo udanie uwieczniona, zdjęcie przemawia, coś przekazuje : )
Pozdrawiam : )
Mysikrolik,
Chciałbym powiedzieć, ze trzymam z Tobą w segmencie zdjęc rodzinnych, domowych, familijnych. Otóż warto się przykładać do tego tematu, aby pamiątka nie tylko wzbudzała sentyment lecz także jakieś doznania estetyczne.
Np. foteczka z dziadkiem jest sympatyczna, zakomponowana niekonwencjonalnie, ze światłem obficie wizytującym kadr, niemal rozsadzjącym ramy, przedstawiająca mgnienie, jak to Rafal napisał pozytywnych emocji. To mi się podoba.
Niektórzy traktuja z pewną dezynwolturą segment fotografii rodzinnej jako nieambitnej, ba, nieartystycznej, banalnej, itd. Przypomnę ciekawy trend, jaki w historii sztuki miał miejsce. Mianowicie w malarstwie holenderskim było mnóstwo solidnych artystów, którzy uwieczniali na płótnie sceny rodzinne, we wnętrzach i w plenerze, sceny z podwórek gospodarskich - krowy, kury, psy, itd. Te obrazy dziś wiszą w muzeach i przypominaja wątpiącym, że wszystko jest do przedstawienia, tylko trzeba chcieć i mieć oko.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 29.09.10 o 17:45
Fajna mina, mały łobuziak, co?
Chlasnąłbym lewą stronę, zostawił małego i wózek w tle.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA