Gratulacje. W pełni zasłużone zwycięstwo.
Gratulacje. W pełni zasłużone zwycięstwo.
Gratulacje
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
gratulacje. świetna fotografia
Gratulacje i pozdrówka.
Dziękuję wszystkim za oddanie głosów na moją fotografię. Cieszę się, że się spodobała
Gunnuhver to pole geotermalne należące do systemu wulkanu Skalarfell. Leży ono na południowo - zachodnim krańcu półwyspu Reykjanes. Jak już wspomniał Iport płytko pod ziemią płynie woda, której temp. przekracza 100 stopni C. Droga na której wykonałem fotkę prawdopodobnie już nie istnieje. Już wtedy przejście przez nią było bardzo ryzykowne. Zarówno na drodze, jak i wszędzie dookoła pojawiły się sadzawki z gotującym się błotem i fumarole, z których pod dużym ciśnieniem wydobywają się siarkowe opary.
Fotkę pstryknąłem 15.II.08r i kiedy po raz kolejny odwiedziłem to miejsce, było już zamknięte dla wszelkiego ruchu, a napis na tablicy Extremely danger skutecznie zniechęcał do wycieczek w ten region.
W galerii Olka (album wyspa) umieściłem kiedyś fotografię błotnego gejzerka wybuchającego na tej drodze.
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
Adam
Gratulacje![]()
Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
www.grzegorzkorab.pl
Gratki, robi wrazenie... taka temperatura... noo ja bym sie zastanowil nad wesjciem tam...