Witajcie
Dzisiaj KazDeWro poinformował mnie, że jego program antywirusowy wykrywa jakiegoś konia trojańskiego próbującego zainstalować się z mojej witryny.
Wszedłem na moją strone i mam coś takiego(załączniki)
Co teraz mam robić ?
Witajcie
Dzisiaj KazDeWro poinformował mnie, że jego program antywirusowy wykrywa jakiegoś konia trojańskiego próbującego zainstalować się z mojej witryny.
Wszedłem na moją strone i mam coś takiego(załączniki)
Co teraz mam robić ?
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
jak masz mozliwosc wejscia przez ftp to zobacz czy Ci ktos nie podmienil index'a. U mnie avast zglasza problem z 'www.fotochodziez.pl/res/scripts.js\{gzip}'. Moze ktos grzebal i dodal cos od siebie.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
a
TYLKO NIE KLIKAJCIE W TO JAK NIE MACIE OCHRONY !!
http ://www.fotochodziez.pl/res/scripts.js
jest potrzebne do czegoś ?
jest tam cos ważnego czy to samo w sobie jest świństwo jakoweś
Niestety, programy wirusowe często nadinterpretują i za zawartość szkodliwą uznają nie tylko typowe wirusy/trojany/dialery/itd. W zależności od ustawień programu za zawartość szkodliwą może być uznana każda zawartość aktywna (skrypty, flesze, cudawianki). Albo ktoś shakował Ci stronę i dorzucił zarazków, albo KazDeWro ma suwaki bezpieczeństwa zbyt wysoko. Proponuję profilaktycznie wyczyścić zawartość serwera i wrzucić jeszcze raz. Możesz też zapytać tego u kogo hostujesz stronę, czy przypadkiem nie podłączył Ci czegoś (reklamy, statystyki) wbrew Twojej wiedzy i woli.
Hm, sorry, spóźniłem się i nie doczytałem. Korzystasz z jakiegoś modułu galerii?
Ostatnio edytowane przez dinx6 ; 21.11.09 o 23:49
chyba nie jest to kwestia nadinterpretacji
skoro i avast i google blokuje
chociaż kto wie...
w załączniku jeszcze komunikat - jest tam kilka plików które mogą być punktem zaczepienia
zerknij w kodzie czy nie jest gdzieś może doklejony jakiś ciąg <iframe> </iframe>
czasem sie lubi coś takiego dokleić zwłaszcza jak uzywasz starszą wersję total commandera
tak bym zaczął. przejrzeć źródło w poszukiwaniu niechcianych iframe
jesli nie jesteś pewien czy powinny tam być - skopiuj pliki jako zapas z inna nazwą - aby mozna było przywrócić w dowolnej chwili - a w tym drugim pliku - wytnij to co jest w obrębie iframe.
jak sie posypie i przyczyna będzie gdzie indziej to przywrocisz pliki zmianiając nazwę na taka jaka była
Ostatnio edytowane przez dobas ; 21.11.09 o 23:55
Mi wychodzi na smiecia HTML:Script-inf.Moze ktos cos dokleil,zeby widziec jak czesto zagladaja?A moze cos innego-nie mam pojecia
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Panowie, dziękuję za wsparcie, jest kompletnym laikiem w tych sprawach, fakt faktem korzystałem ze starego Total Comandera - a ktoś mnie kiedyś ostrzegałPodstawiłem na nowo plik index, możecie zobaczyć co się teraz dzieje ?
Pzdr
na końcu scripts.js sie dokleiło sporo szkodliwych linków, wywal je
{klik}
RE: sorry chłopaki, piszcie sobie te detale na priv. Zaraz i do nas się google przywali.
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 22.11.09 o 00:19
The question is: What is a Mahna Mahna?
[QUOTE=romek1967;571256]na końcu scripts.js sie dokleiło sporo szkodliwych linków, wywal je
{klik}
RE: sorry chłopaki, piszcie sobie te detale na priv. Zaraz i do nas się google przywali.
Romek - gdzie to szukać w index.html ??
Po postawieniu nowego indexu jest to samo ?
dzięki za wszelką pomoc - jutro się odezwę, żona czeka
pzdr
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 22.11.09 o 00:20
nie index
wchodzisz na FTP
katalog [res]
i plik scripts.js