Zamieszczone przez
smogg9
Witam ponownie.
Aparat został wysłany do serwisu - bardzo miły kontakt, konkretnie i szybko! Prosiłem o szybką naprawę i tak było (nie do końca, ale o tym zaraz) - wysłałem w poniedziałek, we wtorek paczka była w serwisie, a w czwartek została wysłana do mnie z powrotem! Dotarła w poniedziałek do moich rąk, ale...
problem z AF nie został rozwiązany do końca + jeszcze coś zepsute.
Do rzeczy... teraz (po parunastu zdjęciach) nie widzę za bardzo BF lub FF, ale za to mydło, mydło i mydło! Ostrzy dobre na Live View (wcześniej byle jak zrobione zdjęcie było mydło i FF) - co jest dziwne, bez LV mydło, z LV ostro, ale nie chce z LV robić zdjęć :/
Druga sprawa to teraz gdy patrzę przez wizjer to nawet jak aparat potwierdzi ostrość to w wizjerze jest strasznie mydlany obraz, wcześniej było OK, tzn. w wizjerze było ostro, ale zdjęcia mydlane, a teraz i tu i tu mydło. Ehh... tego się obawiałem. Cóż, jutro mam dzień wolnego to porobię więcej zdjęć i zobaczę dokładnie na czym stoję, ale nie jest naprawione.
Święta się zbliżają (więc pewnie już tak szybko nie naprawią - nie chcę ryzykować i być bez aparatu później z 2-3 tygodnie), za tydzień mam zamiar wybrać się na parę dni na wycieczkę po okolicy, więc na razie nie będę odsyłał aparatu ponownie, jako, że na LV jest super ostro, a chcę mieć aparat ze sobą teraz.
Co ciekawe, pytałem ich czy mogą dać mi aparat zastępczy (parę razy pytałem), powiedzieli, że lustrzanek nie dają, jedynie mogę dostać kompakt jako zastępczy aparat.
Co o tym wszystkim myślicie?
BTW zresetowali licznik zdjęć.
pozdrawiam!