|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
fajnie że nie przekombinowujesz z konwersją do BW, nie przepadam za tymi mocno kontrastowymi zdjęciami, tu jest spokojniej, no i gdyby nie te cytaty... Z nimi jest dobrze, bez nich szczerze mówiąc nie zatrzymałbym się przy tych zdjęciach, a tak udało Ci się mnie, nielubiącego miasta "zmusić"do popatrzenia przez chwil...ę
Pierwsze dwa paryskie bardziej mi podejszły szarościami i tematem. Zwłaszcza pierwszy - jest coś w tym smutnym panu na tle anonimowych ludzików.
Bardzo dobre wrzutki. Cytaty dodają dodatkowego "smaczku".
Fajne streety, chłopy i kobity, wpadł mi w oko gość w bieli jak z pościeli (129), zasłuchany, a może niedopity.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 22.09.14 o 20:22
Cześć,
Saboor, dziękuję - myślę, że czysto i schludnie oddaje też faktycznie (niektóre) ulice Paryża - nie są zaśmiecone, urbanistycznie ciekawie rozplanowane.
Mam też wrażenie, że cały czas czuwasz nad forum - i jak się coś pokaże - to już jesteś na stanowisku - Dzięki
Yamada, cytuję innych, ale zdjęcia są moje własneRozumiem, że same w sobie mogą nie porywać, zazwyczaj dodaję cytaty aby oglądającego 'naprowadzić' tym pseudo-tytułem na treść jaką chciałbym przekazać w zdjęciu, jednocześnie nie wymuszając, aby to traktował w jedyny możliwy do przyjęcia sposób - i mógł interpretować dowolnie, według własnego 'widzimisię' , gustów i potrzeb. Dzięki że odwiedziłeś moje ulicę, muszę się przyznać, że ja lubię 'chodzić' w twoje góry.
Barmichale76, miło wiedzieć, że ci się podoba, doceniam twoje poczucie 'ulicznego smaku', tym bardziej mi miło, że słowem obdarzyłeś.
Faktem jest, że porównując wcześniejsze strony, to rzeczywiście dużo wrzuciłem zdjęć ... Może za dużo, powinienem bardziej odsiewać, ale zdanie paru osób - że wątek może również służyć do odsiewania prez innych - czasem mnie przekonuje, żeby wrzucić również te bardziej ' wygniecione' foty.
Pani Bufetowo, zawsze miło mi Cię gościćWielkie miasta są 'z reguły' anonimowe, chyba dlatego je lubię. I za mnogość ulic. I za mnogość twarzy. mnogość możliwości, a chyba też za prawdę - ulica nie kłamie :P (to tylko fotografowie uliczni "naginają rzeczywistość")
Peterq, cieszę się, że zarówno zdjęcia - jak i 'przyprawa' wpasowały się w twoje gusta. Wpadaj częściej
Tadeuszu Jankowski; dzięki za wers rymowany
Ten w bieli, pan zasłuchany - umieściłem go w zestawieniu ulicznym nie z powodu 'pidżamy', lecz przez wzgląd na grę słów i w obrazku elementów - 'zawahanie', zawieszenie w czasie i zmierzch za okularami wg mnie dodają akcentu - hmm, tłumaczenie me trochę przydługawe - ale ten wzrok w prawo, a krok w lewo - wydało mi się to ciekawe.
I tym razem zapraszam Was na spokojne, leniwe paryskie ulice i place ... Kto wie, co naprawdę kryje się w odpoczywających umysłach...
138. "No i przebiłeś głową mur. Co będziesz robił w sąsiedniej celi?" S.J. Lec
139. "Ciało nie jest niczym złym, to dusza jest zła. Ciało to krew: jest czyste. Dusza to mózg: jest tłusta. To tłusta materia mózgu wynalazła zło." "Journal d'Hirondelle" Amelie Nothomb.
pozdrawiam,
Proszę,
ad następnych kadrów: wszystko już sfotografowano, ze wszystkiego zrobiono banał... tak, ale banalne kadry tworzy
ten, który widzi tylko w trzech wymiarach.
Sawa, bardzo lubię oglądać twoje wyfociny, bo tu panuje ład, po przekaz jest prosty, bo są wielowymiarowe, bo...
po prostu dobrze mi się na nie patrzy a chyba o to chodzi, nie?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Świetny pomysł z cytatami do zdjęć.
137 zapada mi najbardziej.