Fajne, 149 i 154 świetne.Choć zdjęcia (około) sportowe zdecydowanie wolę w kolorze.
Fajne, 149 i 154 świetne.Choć zdjęcia (około) sportowe zdecydowanie wolę w kolorze.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Bo Sawa kitra swoje dzieła po szufladach. Może za kilka lat pokaże...
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Albo i późniejMam zdrowszy stosunek do swoich zdjęć, jak swoje odleżą - już się tak nimi nie zachwycam, jak po zrobieniu :P
pozdrawiam,
p.s. Reprodukcja w oparciu o obraz o tytule - "Mężczyzna w stroju orientalnym" flamadzkiego mistrza Rembrandta
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 30.03.15 o 16:41 Powód: p.s.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A gdybyś tak przedstawił wizerunki z rozpikselowanymi twarzami?
Wiem.... głupi żart...
Przespacerowałem się po wątku, by zaznać wzruszeń estetycznych, popatrzeć na opowiastki na fotkach, poczytać opinie forumowiczów poszerzające spektrum spojrzeń na twórczość Sawy. Wszystkie zdjęcia przyciągają moje oko, nawet te najbardziej tematycznie ograne. Zawsze odnoszę wrażenie, że autor się stara by dotrzeć do mnie jako widza, przechodnia, czy zwiedzacza galerii tematem, ujęciem tematu w ramy kompozycji, tak spreparowanym przekazem, by coś z oglądania wynikało.
Odnośnie fotki z akordeonistą wciśniętym w kąt miasta, to bardzo mi się podoba takie pokazanie jego samotności, uwikłania, przeznaczenia, a może i beznadziei.
Fajnie poruszona jest lewa dłoń z klawiaturą. O kompozycji tej fotki można taki i siak. Osobiście uważam, że tak jest dobrze. Baner mi nie przeszkadza, jego zaklęta w obraz niezmienność współgra z nieruchomością losu grajka, a jego polor kontrastuje z szarzyzną tego losu.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 30.03.15 o 21:09
Tadeuszu Jankowski,
Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i podzielenie się opinią. Jest to niezwykłą przyjemnością - oczywiście związaną bezpośrednio z wrodzonym narcyzmem twórcy - czytać przyjemne opinie w temacie własnych prac!
Dodatkową przyjemnością jest przeczytać, że Twoja interpretacja zgodna jest z zamysłem mojej publikacji - za co szczególnie dziękuję!
Skoro już odszedłem na chwilę od ulic, jak równiez na chwilę odszedłem od szarości, to połączę te dwa tematy: nie tylko sztuką mistrzów flamandzkich przyszło mi się inspirować, zapożyczam też ze współczesnego świata popkultury - szeroko rozumianej, w tym animacji dla dzieci. Fabularno-animowany film w reżyserii Luca Bessona wywarł wpływ zarówno na mnie, jak i młodych adeptów rycerstwa
156 - 162. - Minimki - Walka z Maltazarem
Trochę dużo zdjęć, ale uwierzcie - mocno się ograniczyłem :P
zgodnie z trendem z gazet/fb:
Models: Offsprings
MUA: Perfect Wife
Photography: Myself
156.
157.
158.
159.
160.
161.
162.
pozdrawiam,
Ten gość, z postu 304 to jakiś olytalib ( awatar podobny).
tak jak te meczowe nie bardzo, tak rycerskie fotki podobają mi się, a pierwsze szczególnie. Rycerz z czupryną irokeza zwietrzył wroga.![]()
Jacek
Te "klasyczne" ujęcia jakoś bardziej mi podchodząCoś Cię na skosy wzięło tu i poprzednio
![]()