XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
141-Wieża w tle, to jak sądzę nieodłączna część kompozycji?Dobre.
Czy pani jest pomalowana w ten jakże atrakcyjny wzór?![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Sawa, znakomite!
138 - fajny pomysł. Rączka na kibić i latarenka strzelająca w niebo
139 - kompozycja mimo natłoku linii przemawia do mnie, bowiem opiera się na rozstawieniu ludzi na planie. Uderzeniowe, wybielone światłem nóżki na pierwszym planie i fascynująca okładka, w tle rekreacyjne pary dopełniające kompozycję, parą biegnąca ku światłu tworzy intensywnie nastrój, wszyscy razem organizują kompozycję w taki zawijas w kształcie litery L.
141 - Modelka jak rzeźba na tle majaczącej w oddali wieży Eiffel'a, rzeźba sprężysta, wygibuśna, wcięta i spokojna, oczekująca na kolejny trzask migawki. Refleks na kibici pod prawą ręką cenny.
Wszystkie zdjęcia zmuszają do zatrzymania wzroku, do analizy kompozycji, do czytania przesłania, do analizy warsztatu foto.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 24.09.14 o 21:16
A propos cytatów - pozwolisz, że jeśli mnie lub komuś z nas przyjdzie do głowy inny, to podsuniemy ?
Cześć,
Pani B, Niestety nie, ale chciałbym mieć takie koleżanki z pracy
Broda, dzięki za odwiedziny, wiedząc jak wysublimowany masz gust odnośnie ulicy, cieszę się, że aż tyle zdjęć wpadło Ci w oko.
Broda, Careme, co do ostatniego nie miałem wątpliwości, że zwróci uwagę
fazi75 - dzięki wieży nie sposób zaprzeczyć, że tak właśnie się kobiety noszą wedle francuskiej, paryskiej mody
Ravbog, tak, tak, nie jest to bluzka lecz body-painting.
Tadeuszu Jankowski, zawsze mi bardzo miło gościć cię i czytać twoje analizy mych zdjęć. Dziękuję.
Dzuiko, wręcz zachęcam do dowolnej interpretacji zdjęć - po to je wrzucam, możesz cytować co tobie się z obrazem/historią kojarzy, lub też jakie przesłanie chciałbyś z obrazkiem/sytuacją powiązać.
Chciałbym teraz wrzucić coś ulicznego, ale trochę innego, przyznając się, że mam wątpliwość wielką, czy kogokolwiek zaciekawi, ale umysł mój podpowiada mi, abym się jednak nimi podzielił, wręcz nie mogę się od tej myśli uwolnić
142. "Ja nie mam powołania ani na bohatera, ani na świętego. Chciałbym po prostu być człowiekiem." La Peste A.Camus
143. "L’Algérie de papa est morte" Charles de Gaulle
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nie przepadam za używaniem cudzych zdjęć w postaci reklam, plakatów, gdy zajmują one zasadniczą część kadru. To ten cudzy kadr w dużej mierze pracuje na nasze zdjęcieTu świetnie wyłapałeś te dwie sąsiadujące ze sobą reklamy, zabawne zestawienie
![]()
Na drugim również ładnie zgrał się pan realny z panią z plakatu. Plakaty to swego rodzaje samograje, łatwo je zestawić z przechodniami tworząc różne ciekawe kombinacje.
W obu zdjęciach nie do końca podoba mi się kadrowanie, rozumiem jednak, że poprawność może być nudna i chce się od niej uciekać![]()
Cześć,
Saboor, jak zawsze na posterunku. Dobrze wiedzieć, że czuwasz - Dzięki!
Pani B, doskonale Cię rozumiem, sam też nie jestem do tego przekonany, jednak czasem coś się w człowieku uprze, że zrobi zdjęcie, którego nie chciał, a na dodatek jeszcze potrzebę publikacji czuje...
Pani B, masz oczywiście rację - kadrowanie wyjątkowo haniebne - w przypadku 142 chciałem nieudolnie nadać światłu padającemu na modela prawo zaistnienia wirtualnego w kadrze, ale co do drugiego to brak mi dobrej wymówki...
Jeszcze odrobinę paryskiej mody zatem. Refleksyjnej.
144."Jeśli się chce by mężczyzna czy chłopiec pożądał danej rzeczy, należy ją jedynie uczynić trudno osiągalną" M.Twain
145."Chcąc doznać pełni szczęścia, trzeba je dzielić z kimś drugim." M.Twain
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 26.09.14 o 15:07
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|