Jeszcze do przełknięcia wyższe ISO ma Fuji s100 FS. Tyle, że kosztuje trochę więcej.
Jeszcze do przełknięcia wyższe ISO ma Fuji s100 FS. Tyle, że kosztuje trochę więcej.
Na podobne imprezy nabyłem G11.
Ma niezły obiektyw.Używalne wysokie iso,w miarę mocną lampę ,można dołączyć zewnętrzną ,i oczywiście zapisuje raw-y.
Obsługa jedną ręką,dość ciężki,można się bronić gdyby coś.
Fotka z ręki ,czas 1.3 sek,iso 400
1 iso 800
2 3200
3 3200 w trybie wysokiej czułości
Myślę że może być ,to jest aparacik do kieszeni.
A moze lumix LX3.W załaczeniu fotka zrobiona z ręki w klubie ciemnym jak piwnica.ISO 400 bez zadnego odszumiania.Jak na wyzszym ISO nie wiem.
Większość zdjęć w wątku Polityka kulturalna robiłam kompaktem Oly SP500. Uważam, że niektóre dały radę (biorąc pod uwagę warunki). Pomijam kwestie obróbki - teraz pewnie potrafiłabym wyciągnąć więcej.
Moje rady: podstawowa - wszystko i tak zależy od tego, jakie oświetlenie zaserwuje organizator, jeśli jest ciemno - ze zdjęć nici.
Musisz stać jak najbliżej się da.
Robić w rawach (zawsze mały zapasik EV do wyciągnięcia w programie, nie martwisz się o WB przy bardzo zmiennym świetle).
Iso max 400 (mówię o podanym przez mnie modelu).
Nie bać się stać w pierwszym rzędzie przy barierce - jeśli tłum napiera, aparat i tak bezpiecznie wisi poza tłumem![]()
ja bym proponował coś z klasy kreatywnej olympusa czyli seria SP-5... przy odrobinie wprawy i doświadczenia powinno się udać
osobiście będąc kiedyś na koncercie boney M i mając do dyspozycji olka c760UZ (iso max 400, bez stabilizacji i przy max zoomie) udało się zrobić kilka ciekawych zdjęć... choć nad szumami trzeba było dość intensywnie popracować na kompie
tutaj są 4 zdjęcia z tego koncertu... (jestem tu nowy i jeszcze nie rozpracowałem jak tu się fotki wrzuca![]()
Nie polecamy. Kolega chce robić kompaktem więc się wypowiadamy![]()
(tak dla ew. zainteresowanych, 27-11-2009 Haydamaky&VooVoo - Tarnów, można postrzelać niezle)
P.S. przepraszam bo nie jest to wątek o terminach koncertów![]()