Zbyt abstrakcyjne nawet jak dla mnie![]()
Zbyt abstrakcyjne nawet jak dla mnie![]()
Statyw wskazany choć nie obowiązkowy. Bardzo dobrze technikę tą opisuje Bryan Peterson w książce Czas naświetlania bez tajemnic. Polecam wszystkie jego pozycje z tej serii. Sam próbowałem tego lecz narazie efekt nie nadaje sie do pokazania. Trzeba trochę poćwiczyć bo reka musi być wprawna. Oczywiście do zastosowania również w dzień.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Ostatnie zdjęcie co miało przedstawić? Na początek poszukaj jakiś ładniejszych punktów polany, leśnie dróżki itp. Na Twoim zdjęciu widac tylko kilka aut, jakies blokowisko, to co codziennie mamy przed oczyma, nie pokazałeś w szczególny sposóbKombinuj dalej
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Cześć pumbax,
Wolę, jak dzieci przedstawiane są kolorowe (wszystkie dzieci nasze są, kasia majkel...), żywe, ciepłe, a nie w zimnych kolorach burej szarości.
A co do abstrakcji - pierwsze zabawy zoomem w lustrze, musisz to jakoś przejśćpewnie każdy się tym bawił, lepiej - jakbyś do tego znalazł ciekawszy temat.
Np Drzwi - fajne, drewniane, stare drzwi. Wyobraź sobie na nich taki efekt zoomowania - będą wciągały odbiorcę zdjęcia do środka, do wewnątrz . . .
Chętnie zobaczę taki przykład zrealizowany przez ciebie.
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 24.11.09 o 00:58 Powód: doczytałem pytanie
dla mnie rewelacja !!! nareszcie cos innego. nowe spojrzenie i powiew swiezosci. dawaj wiecej i nie przejmuj sie krytyka! naczytali sie pewnie ksiazek i mysla, ze wszystko wiedzawrzuc wiecej i zostan z nami na dluzej prosze
![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Kurde blaszkaMam już 15 postów. Myślałem, że pojedyncza osoba zbeszta moje foty i na tym będzie koniec
Ale tu zaskoczenie - dziękuję za wszystkie słowa krytyki. A pomysł z tymi drzwiami - naprawdę super. Zbesztać każdy może a podrzucić jakiś pomysł tylko Wybitne Jednostki
![]()
Ciąg dalszy eksperymentów z ogniskową - z powodu opieki nad córcią jestem w większości czasu uziemiony w domku. Dlatego też, iż, że, bo, ponieważ tematyka zdjęć dość ograniczona. Sami spójrzcie...![]()
A że i na spacerek razem się gdzieś wybieramy - wrzucam Olka pomiędzy pampersy i w drogę![]()
Cześć pumbax,
Spaceruj dalej, liść fajny, ale ejsien to kolory złota, ciepłe barwy, a tutaj masz tylko zlewającą się szarość.
Co do zoomowania - może z lampą spróbuj, żeby cokolwiek z tego kadru zamrozić...
pozdrawiam,