Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Coś mojego pod ocenę

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zostawiam rozwodzenie sie filozoficzne w stylu po co drogie aparaty itd...

ale do rzeczy, za Kowalikster poza jedynką, to pstryki z których niewiele wynika, natomiast jedynka ma coś w sobie - jest temat, jest nastrój, tylko: krzywy kadr, to coś po lewej niepotrzebne, zafarb całego zdjęcia ( chyba WB było na auto, a w kadrze nic białego i powariowało) - spróbuj zmienić WB, wyprostować kadr i trochę wykadrować

pozdrawiam

lzp
    Gość
    O widzicie chłopaki i o to mi chodziło!! Na krytykę się nie obrażam wprost przeciwnie, ale lubię gdy ktoś uzasadnia swoją wypowiedź.
    Tak myślę, że temat mnie przerósł faktycznie. Ale pogoda była nastrojowa. Chciałem spróbować no nic trzeba będzie popracować I jeszcze jedno. "Z g... bata nie ukręcisz". Myślę, że właśnie w obecnej fotografii cyfrowej z większości g... ukręcisz. Weźcie naprzykłąd moje fotki. Napewno ktoś kto ma pojęcie o programach do edycji grafiki pozmieniałby barwy, poprzestawiał coś itp. i byłoby git. Tylko czyje to jest zdjęcie? Kto jest autorem? Kto jest artystą? 30 lat temu byli ludzie którzy Smienami robili dzieła sztuki a wywoływali na Krokusach. Jak się dziś z nimi równać? Chyba nie do końca w temacie wątku, ale tak mnie naszło.
    Dziękuję jeszcze raz.
    Ostatnio edytowane przez lzp ; 18.11.09 o 23:06

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lzp Zobacz posta
    Myślę, że właśnie w obecnej fotografii cyfrowej z większości g... ukręcisz. Weźcie naprzykłąd moje fotki. Napewno ktoś kto ma pojęcie o programach do edycji grafiki pozmieniałby barwy, poprzestawiał coś itp. i byłoby git. Tylko czyje to jest zdjęcie? Kto jest autorem? Kto jest artystą? 30 lat temu byli ludzie którzy Smienami robili dzieła sztuki a wywoływali na Krokusach. Jak się dziś z nimi równać? Chyba nie do końca w temacie wątku, ale tak mnie naszło.
    Dziękuję jeszcze raz.
    oprocz zalu z powodu braku umiejetnosci obslugi jakiegos programu do obrobki zauwazylem rowniez dosyc ostra samokrytyke ciesze sie, bo to pierwszy powazny krok na drodze do kariery artysty nastepnym krokiem powinno byc porzucenie cyfrowego aparatu i powrot do korzeni, czyli do Smieny. z niecierpliwoscia czekam na efekty- wrzuc koniecznie do watku- zobaczymy postepy. a juz na sam koniec pozostanie ci zapuszczenie brody

Cytat Zamieszczone przez lzp Zobacz posta
    Więc po co drogie aparaty. Dobry program komputerowy i każde zdjęcie będzie cudo. ... Byle "małpka", umiejętność obsługi programu graficznego i juz mamy rarytas. ...
    calkowicie sie zgadzam!!!
    wyrazy wspolczucia z powodu chybionego zakupu (jakbys chcial, to ci ulze i za pol ceny odkupie...)

i na koniec ostatnia juz rada od twojego najbardziej nieulubionego nauczyciela:
    Przestan sie uzalac nad soba i zrob jakies dobre zdjecie, ktore nie bedzie wymagalo obrobki, bo temat bedzie taki, ze wiekszosc skasuje swoje niegodne zdjecia z galerii...
    bede cie obserwowal.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    oprocz zalu z powodu braku umiejetnosci obslugi jakiegos programu do obrobki zauwazylem rowniez dosyc ostra samokrytyke ciesze sie, bo to pierwszy powazny krok na drodze do kariery artysty nastepnym krokiem powinno byc porzucenie cyfrowego aparatu i powrot do korzeni, czyli do Smieny. z niecierpliwoscia czekam na efekty- wrzuc koniecznie do watku- zobaczymy postepy. a juz na sam koniec pozostanie ci zapuszczenie brody
    To dopiero teraz piszesz przepis na artyzm? Z brodą to wiedziałem, ale o samokrytyce zapomniałem. Może przez to broda mi nie chciała urosnąć.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Foty nie powalaja.., ale za to watek zrobil sie ciekawy..
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Ja tylko w formie sprostowania. Jak wywoływali to w koreksie lub w kuwecie. Krokusem to wykonywano powiększenia, kadrowano, maskowano, równano, poprawiano perespektywę i jeszcze parę innych rzeczy. Rzeczywistość jest taka, że matryca nie do finalnego efektu, da natomiast materiał który można oszlifować nawet w darmowym programie. Wracając do tematu to najbardziej podobało mi sie pierwsze zdjęcie i nie za technikę ale za podejście do tematu.
    pozdrawiam Wiejo

Awatar Paluszek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Aleś się na temat porwał
    O technikaliach było wyżej, ale jedną rzecz można poprawić od razu i bez wysiłku - lepiej skadrować, żeby na wizji nie było śmieci. Z jedynki to całkie fajną fotkę by było można. Podoba mi sie też nr 4, z dreszczem. Przyznam, że podoba mi się klimat tych zdjęć, mgła jest szalenie fotogeniczna.

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Izp, obróbka obróbką, ale żeby było co obrabiać, to coś najpierw musi być. Temat, motyw, kadr... Można podkadrować, podciągnąć kolory, ale z kota słonia nie zrobisz.

Fotka 1- lewy bok brzydki, coś wystaje. PG (prawy górny róg) -przepał. Kapliczka, gdyby była w 1/3 od lewego brzegu fotki- prezentowałaby się znacznie lepiej.

Fotka 4- kosmiczny bałagan. Tam jest wszystko i nic. Gdyby choć światło zagrało, ale nic z tego...

Takie są początki. Poza tym, lepiej zaczynać w dobrym oświetleniu, zdecydowanie łatwiej skomponować kadr.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

lzp
    Gość
    Pociecha.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Obraz 5.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	60,5 KB
ID:	26244   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Obraz 6.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	61,3 KB
ID:	26245