SP-590
SP-570
SP-565
Inny
jest jest
a co do firmware 590-tki słychać już coś nowego, czy jest głucho i cicho? A może za wcześnie pytam?
1.0 jest najnowszy? pytam bo mi jakieś anomalie z internetem się robia i wyskakuje błąd przy próbio połączenia -_-
Witam. Jestem pierwszy raz na forum i przypadkowo trafiłem na ten temat. Jestem użytkownikiem sp-565 uz i myślę że to dobra alternatywa. Nie jest już drogi a zdjęcia są jak najbardziej satysfakcjonujące. Ale i tak chce go zamienić na jakieś lustroA przy okazji tego sprzedać
Pozdrawiam
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
krismikolow skoro jest taki super i zajefajny to po co go sprzedajesz
Myślę że Panasonic FZ-38 jest również godny rozważenia.Szczególnie jako alternatywa dla SP-590.Osobiście z tych dwóch wziąłbym Panasonica.
Witam
Używam niemal od roku sp570UZ i jestem zadowolony. Wybrałem go ze względu na możliwości ustawień oraz gorącą stopkę. Zdjęcia zarówno na manualu jak i na ustawieniach wewnętrznych czy też auto są dobrej jakości, nie ma problemu z kolorystyką jak to ma miejsce przy Panasonicach. Dodatkowo jako bonus konwerter makro Raynox 250 pasuje na wcisk na obiektyw. Po prostu nasuwa się go i jedziemy. Przy największym zoomie odwzorowanie jest genialne.
Osobiście robię nim zdjęcia bardzo różne. Od portretów, przez krajobrazy, przyrodę a na makro i fotografii akwarystycznej skończywszy. Da się nim zrobić zarówno zdjęcie ptaka jak i owada. I to właściwie bez wchodzenia w manual.
Ponadto dzięki gorącej stopce można zamocować zewnętrzną lampę błyskową, a takaż lampa wyposażona w fotocelę może być wyzwalana przez sam aparat bez względu na to gdzie się ją zamocuje lub trzyma
Na mojej stronce na digarcie są zdjęcia robione tym aparatem. Z tym że są to pomniejszone zdjęcia więc nie oddaje to jakości zdjęć jakie można tym aparatem zrobić. Polecam ten aparat. Zarówno dla amatorów jak i ludzi dla których hasło "to nie aparat robi zdjęcie tylko to co jest do niego przyczepione z tyłu" jest mottem![]()