Witam,
Ostatnio z powodu problemu z kompaktem innej firmy niż Olympus (nie będę wymieniał jakiej) postanowiłem wymienić aparat i kupić sobie nowy.
W taki sposób zaczęła się moja droga przez mękę. Bo stwierdziłem sp-590 fajnie wygląda ale po co komu 26x zoom ?? Nie oszukujmy się nikt tego nie wykorzysta a jak już to jakość będzie straszna.
Jednakże stwierdziłem że proszę was o pomoc w dokonaniu wyboru pomiędzy trzema modelami:
1) SP-590
2) SP-570
3) SP-565
Prosiłbym o odpowiedzi poważne. Mój dylemat polega na tym, że nie wiem czy jest różnia jakaś oprócz zooma i nagrywania filmów pomiędzy tymi modelami co szczerze powiem mnie praktycznie nie interesuje.
Najważniejsze dla mnie jest:
1) jakość obiektywu
2) jakość matrycy
Czy nastąpiły jakieś znaczące zmiany w tych modelach o ile wiem to 590 tylko zwiększyła zoom a reszta to 570 i nawet uboższa (bo mniej programów tematycznych posiada)?
Prosiłbym o wypowiedź się użytkowników posiadających dany model i stwierdzenie lub pomoc w wyborze danego modelu!
Jeśli mogę prosić to również prosiłbym o fotki wykonane danym modelem co też może pomóc w wyborze.
Na zakończenie już powiem że wybór na Olympusa padł bo bardzo dogłębnej analizie i porównaniach z innymi modelami i mam model który uważam za lepszy ale chce poczekać na wasze opinię.
Pozdrawiam