witam. bardzo prosze o pomoc. nie wiem jak ustwić datę by była pokazywana na zdjęciach w aparacie olympus mju 700. bardzo mi na tym zależy. zgóry wielkie dzięki
witam. bardzo prosze o pomoc. nie wiem jak ustwić datę by była pokazywana na zdjęciach w aparacie olympus mju 700. bardzo mi na tym zależy. zgóry wielkie dzięki
mam mju 700
Moim zdaniem lepiej ustawic date w programie graficznymWtedy mozesz wybrac czcionke, rozmiar etc i co najwazniejsze, nie masz problemu, gdy zapomnisz ja wylaczyc
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Aparaty cyfrowe Olympus, jak na razie, nie mają funkcji wgrywania daty w obręb zdjęcia (czyli tzw. datownika). Możesz mieć datę na wydrukowanych zdjęciach drukując spod Olympus Mastera (zaznaczone pole wyboru "Print date"), albo możesz nanieść datę drogą późniejszej edycji, np. przy pomocy Exifer'a.
Jack
a jak w tym programie ustawić??
mam mju 700
Podaj sensowny adres e-mail, na który można wysyłać pocztę z HTML i wklejonymi ilustracjami, to podeślę ci instrukcję, jak EXIFER-em wstawiać datę w zdjęcia.
Jack
p.s. oczywiście tą instrukcję mogę wysłac każdemu, tylko please e-mail, próbowałem już raz wysłać to komunikatorami forum, ale nie chciało iść.
A może wrzuciłbyś na rapidshare.de? Wtedy wszyscy mieliby do tego dostęp przez jakiś czas![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Zapisz do pdfaZamieszczone przez Jack
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nawet nie wiesz, czego zachciałeś. Zrozumie to tylko użytkownik terminala Lotusa Notesa odpalanego z centralnego serweraZamieszczone przez grizz
![]()
![]()
![]()
Jack
Hehhe, ale jednak się dało
u mnie zapis czegokolwiek do pdfa to dwa kliki myszką![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.