Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Olympus E-420

aga666
    Gość

Olympus E-420

Witam
    Planuje kupno lustrzanki i zastanawiam się właśnie nad e-420, jakie są Wasze opinie o tym aparacie? Mam również pytanie odnośnie stabilizacji obrazu, czy jej brak jest bardzo odczuwalny?
    Aparatem planuje robić zdjęcia krajobrazów, portrety.
    Jestem(a właściwie będę) zupełnie początkującym użytkownikiem, więc proszę o opinie w języku zrozumiałym dla laika (poszerzam swoją wiedzę w miarę możliwości i czasu, ale jeszcze nie wszytko wiem i rozumiem ).
    Serdecznie dziękuje za wszelkie informacje.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez aga666 ; 13.11.09 o 00:07

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Fajny, zgrabny aparacik. W krajobrazach i portretach braku stabilizacji nie odczujesz.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar AdSR
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Fajny, zgrabny aparacik. W krajobrazach i portretach braku stabilizacji nie odczujesz.
    Sam używam E-420 i też tak myślę. Parę razy brakowało mi trochę stabilizacji, ale to jest stosunkowo nowy wynalazek, bez którego ludzie dawniej sobie radzili całkiem dobrze. Przy portretach i krajobrazach równie dobrze możesz sobie pomóc statywem, bo scena nie ucieka i można się na spokojnie przymierzyć. Ostatnio używam monopoda - drgania eliminuje nieznacznie, ale bardzo wygodny w terenie.
    Bo w życiu trzeba być twardym, jak bułka z Biedronki.
    Flickr | Panoramio

aga666
    Gość
    Witam ponownie
    Mam jeszcze jedno pytanko, e420 jest w zestawie z dwoma obiektywami 14-42 i 40-150 czy może lepiej kupić e520 14-45mm? są one w podobnej cenie, poza tym e520 ma stabilizacje obrazu, więc z tąd moje pytanie.
    Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.
    Serdecznie pozdrawaim

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Chyba zależy to wyłącznie od ciebie do czego ci ten aparat potrzebny jest. Jak chcesz mieć tele to chyba jednak 40-150 będziesz potrzebował. O różnicach pomiędzy E-420 a E-520 jest aż nadto informacji nie tylko na forum. Jeśli chodzi ci o jakość zdjęć to chyba różnice są niezauważalne. E-420 to fajny bardzo podręczny sprzęt. E-520 bardzo uniwersalny ale nieco większy i droższy. Natomiast różnica pomiędzy KIT'em 14-45 a 14-42 jest chyba namacalna na korzyść tego drugiego, mniejszego i lżejszego.
    mente et malleo

aga666
    Gość
    Witam!
    Ostatecznie zakupiłam Olympusa E-520 double kit i jest to wybór jak najbardziej trafiony
    Dziękuje wszystkim za pomoc.
    Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów