Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: E-520 poważny problem

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ciężka sprawa. Najgorsze w tym wszystkim, że teraz muszę wyczarowć 1000zł. Ale jeśli kłamał? Bo w trakcie pierwszej rozmowy reklamacyjnej, przyznał, że ma 420tkę i ta mu bardziej odpowiada. A jak próbowałem go przekonać do serwisu to powiedział, że za tydzień ma ślub kolegi i obiecał pofocić... Tyle też, że przesłał mi aparat bez kasy - mam przelać po sprawdzeniu - więc sprawdzam i nic...
    Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Wyslij do serwisu-albo tak mu napisz.Opisz dokladnie wszystko.W serwisie podaj adres odbiorcy tego goscia.Nadmien,ze dowiadywales sie i wg prawa serwis moze go obciazyc nieuzasadnionymi kosztami.Moze zadzwon do niego najpierw i powiedz,ze tak bedziesz robic i co on na to.
    Z drugiej strony,on moze sie wycofac z kupna bez podania pryczyn w okreslonym terminie.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Wyslij do serwisu-albo tak mu napisz.Opisz dokladnie wszystko.W serwisie podaj adres odbiorcy tego goscia.Nadmien,ze dowiadywales sie i wg prawa serwis moze go obciazyc nieuzasadnionymi kosztami.Moze zadzwon do niego najpierw i powiedz,ze tak bedziesz robic i co on na to.
    Z drugiej strony,on moze sie wycofac z kupna bez podania pryczyn w okreslonym terminie.

Aparat używany, sprzedany przez allegro - i czy w takiej sytuacji też ma prawo się wycofać? wydaje mi się że nie i że to prawo dotyczy jedynie sklepów. Czy się mylę?
    Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez michalzolnowski Zobacz posta
    Aparat używany, sprzedany przez allegro - i czy w takiej sytuacji też ma prawo się wycofać? wydaje mi się że nie i że to prawo dotyczy jedynie sklepów. Czy się mylę?
    Aukcja czy kup teraz?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wystawiłeś aparat który jest sprawny w aukcji napisałeś ze jest sprawny działający . Gdybyś napisał ze aparat jest niesprawny gość nie miał by powodu do wycofania sie

ja osobiście bym sie nieźle qku... ze ktoś mi przysyła aparat który po okresie kilku dni by sie popsuł

Ja bym unieważnił całą transakcje gość mi oddaje body a ja mu pieniądze , wysłał aparat do naprawy i jeszcze raz bym go wstawił na allegro .
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rennsport Zobacz posta
    Wystawiłeś aparat który jest sprawny w aukcji napisałeś ze jest sprawny działający . Gdybyś napisał ze aparat jest niesprawny gość nie miał by powodu do wycofania sie

ja osobiście bym sie nieźle qku... ze ktoś mi przysyła aparat który po okresie kilku dni by sie popsuł

Ja bym unieważnił całą transakcje gość mi oddaje body a ja mu pieniądze , wysłał aparat do naprawy i jeszcze raz bym go wstawił na allegro .
    Gdyby ten aparat rzeczywiście i na 100% był popsuty to by nie było tematu, ale ja mam ten aparat od wczoraj w ręku i nic mu nie dolega a z tego co mi gość powiedział, to już dawno temu powinna być pusta a nie jest. Co w takiej sytuacji?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Aukcja czy kup teraz?
    aukcja
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    My tutaj sobie dyskutujemy, szukamy winnych, szukamy rozwiązania a aparat przechodzi próbę czasu... no i niestety faktycznie jest niesprawny... bateria po 20 godzinach przebywania w body jest już prawie pusta...
    Nie ma więc już tematu... a ja zabieram się za czarowanie pieniędzy i robię gościowi przelew...

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez michalzolnowski ; 17.11.09 o 15:03 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Pomyślałem sobie, że komuś się przyda ta informacja.
    Po jakimś czasie wysłałem wspomniane wczesniej body do serwisu z opisem problemu. Po 14 dniach aparat wrócił naprawiony.
    Na piśmie od serwisu widniała informacja, że została wymieniona płyta główna... Oczywiście w ramach gwarancji i bez żadnego ale... Brawo serwis Olympusa.