Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
E-30 ma uszczelkę przy klapce w komorze baterii. Żaden nieuszczelniony korpus (przynajmniej z tych, które znam) nie ma czegoś takiego. Może takich uszczelek jest w nim więcej? Nikt nie powiedział, że nie ten korpus nie jest uszczelnionyReklamowanie tego podczas gdy w sprzedaży ciągle jest E-3 byłoby strzałem w stopę. Ale to tylko moje przypuszczenia.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uszczelnienie to jest rozwiązanie które zapewnia szczelność aparatu w pewnym stopniu, przed deszczem i kurzem.W E3 staram się wymieniać obiektywy w sposób zgodny z instrukcją , puszka w dół itd.A w wizjerze widzę coraz więcej paprochów że zaczyna to drażnić i puszce serwis się kłania.
Serwis dla takich kwestii jak najbardziej, jeśli aparat jest na gwarancji. Sam tego doświadczyłem i Grizz się dziwił, że pewnych rzeczy samemu nie można zrobić. Bo po co się trudzić i coś spitolić, jeśli sprzęt powierzamy fachowcom. Ja dostałem jak nowy i z przywróconym firwerem 1,2, bo o to poprosiłem.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
W ogóle gwarancja obejmuje czyszczenie lustra / matówki?
To tak jakby oddawać samochód do ASO, bo ma brudne szyby...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.