Oczywiście temat do usunięcia gdy tylko będę miał odpowiedz.
Czy minimalny luz na mocowaniu 50-200 + E3 to tak ma być czy tez cos nie tego z 50-200 mocowaniem?
Po zamontowaniu tylko tego obiektywu cos takiego zauważyłem ???
Oczywiście temat do usunięcia gdy tylko będę miał odpowiedz.
Czy minimalny luz na mocowaniu 50-200 + E3 to tak ma być czy tez cos nie tego z 50-200 mocowaniem?
Po zamontowaniu tylko tego obiektywu cos takiego zauważyłem ???
Liczy się pasja i radość fotografowania.
Jak ochłoniesz to napisz czy luz jest wokół osi obrotu, czy obiektyw lata w bagnecie. W sumie w żadnym aparacie OLKA z różnymi obiektywami nigdy nie miałem żadnego rodzaju luzu. A już jak się podpina nówki to ciasno wchodzą jak diabli.
Potwierdzam poprzednia wypowiedz. U mnie tez sie da wyczuc luz w tym duecie. Jednak jest on tak minimalny, ze nie spedza mi snu z powiek. Mowa tu o max 0,5mm luzu wokol osi obrotu. Wydaje mi sie, ze jakis luz zawsze musi byc. Inaczej, w polaczeniu na sztywno ciezko byloby zmieniac szkla a nawet grozilo by to zatarciem i unieruchomieniem obiektywu na stale w puszce.
pozdro...
Ok. Dzięki wielkie
Ochłonąłem , przeczytałem co napisaliście, zadzwoniłem do serwisu Olka i znalazłem spokój wewnętrzny
uffff taki luzik mały a stres max![]()
Liczy się pasja i radość fotografowania.
Potwierdzam luz w połączeniu body z obiektywem to normalne . Bardziej przejmowałbym się tandetną stopką do mocowania statywowego buja się po wciśnięciu spustu migawki po zamontowaniu na statywie .
Pozdrawiam
D7000+Grip, N16-85mm,S100-300/4,Slik DX700 PRO ,Lowepro Flipside 300