Mnie nie widzi się , głównie przez światło![]()
Mnie nie widzi się , głównie przez światło![]()
Z prób z portretem to 2 i 3 sympatyczne. Na 1 w moim odczuciu poza jakby trochę za poważna i nie pasująca do otoczenia. Na 4 gałąź pod brodą której czerń odciaga uwagę od głównego motywu. Z całosci widać przemyślane podejście do tematu i jednak wciągające odbiorcę próby. Na ostatnim efektowna kropelka i zatrzymanie oraz barwa sie powiodła natomiast światło w kręgach wody za mocne tak, że jego biel kłóci się z rytmem wodnych kręgów.
pozdrawiam Wiejo
Krople oświetlałem światłem z lampy błyskowej na kablu (samoróbce) odbitym od czerwonego papieru. Jednak mimo wielu prób ustawienia nie dało się uzyskać fotki bez białych odbić. Muszę popróbować jeszcze z jakąś strumienicą i dyfuzorem na lampę oraz może z bardziej matowym ekranem (używałem śliskiego papieru). W tygodniu pozbieram materiały i jeszcze raz popróbuje
![]()
Trzymam kciuki za następne próby z kropelką. Sam kiedyś chciałem coś takiego zrobić ale efekt marny. Ciekaw jestem następnych fotek i zastosowanej techniki.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Już lepiejJak dla mnie jeszcze za ciemno pokombinuj z mocniejszym światłem
![]()
Podoba mi się efekt(kształt) jaki uzyskałeś na 7. Tylko chyba ciut jaśniejsze mogłoby być.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
podoba mi sie 6 i 7, ale faktycznie 7 ciemno![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Kolejna próba z wodą...
Taka trochę droga donikąd...
Albo raczej zabrnąłeś w ślepy zaułek.