Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: e 330

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    wiem że cierpliwość to podstawa
    a zdjęcia chcę robić dobre "czysto fotograficznie" bez wspomagania

pozdrawiam

...mam e 330 z obiektywami 14-42 i 40 - 150,
    zestaw kupiłam całkiem niedawno więc cały czas jeszcze się poznajemy

pozdrawiam

grizz: nie pisz posta pod postem
    jooann

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    joann:

wydaje mi się że ma w niektórych sytuacjach problem ze złapaniem ostrości
    gratuluję... na początek jednak zimne wiaderko...

skoro masz już sprzęt, to musisz poczytać na necie i zakupić chociaż jedną porządną książkę o fotografii. jeśli nie wiesz jaką, napisz do mnie PW a podam tytuł najlepszej jaką miałem w rękach. kupiłem niedawno kumplowi i jest w niej wszystko, co potrzebujesz wiedzieć. cena ok. 70 pln. aha, knigi NG są przy tej pozycji słabe (moje zdanie).

kupiłaś niezły aparat, ale średniawe obiektywy. są ciemne (wartość F), co nie pomaga aparatowi w ostrzeniu, zwłaszcza gdy jest ciemnawo. E-330 pokazuje pazury z obiektywami klasy 14-54, 11-22, 50-200 czy 50@2.0. z tanimi szkłami jest dobry do nauki czy zabawy, ale do pracy to tak jak samochód z łysymi oponami i tego nie przeskoczysz.

kowal:
    Zawiedziony byłem obiektywem 40-150 stara wersja
    z tego co wiem, dobre egzemplarze 40-150 mkI są ostre jak żyletka już od F4.5. w końcu japan...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hy myślę że podstawowe informacje o fotografi posiadam
    napisz prosze co twoim zdaniem w tych książkach jest takiego przydatnego - jakiś przykład, coś czego mogę nie wiedzieć, bo może rzeczywiście brakuje mi wiedzy a błędnie myślę że ją posiadam

dziękuję i pozdrawiam
    jooann

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Ja polecam książki National Geographic. Ciężko mi wymienić wszystkie zalety... hm może tak najogólniej - pokazują to na co sama bym nie wpadła

A poza tym fajnie widzieć na forum kolejną kobietę
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Ja polecam książki National Geographic. Ciężko mi wymienić wszystkie zalety... hm może tak najogólniej - pokazują to na co sama bym nie wpadła

A poza tym fajnie widzieć na forum kolejną kobietę

W NG publikują najlepsi fotograficy, więc oglądanie tych zdjęć może rzeczywiście być artystycznie inspirujące.
    Pozdrówka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    uwierzcie mi że widziałem knigę na wyższym poziomie i przydatniejszą do nauki niż dzieła NG. a do tego nieco tańszą.

joann:

- podstawy ekspozycji
    - kontrola głębi ostrości
    - kadrowanie
    - ujmowanie różnych tematów
    - itp.

skoro piszesz o tym, że aparat robi nieostre zdjęcia, to albo brak Ci elementarnej wiedzy, albo obiektyw nadaje się do wymiany. stawiam na to pierwsze. lubię czytać wywody profesjonalistów, wyżeraczy bo to pomaga, nie każdy musi lubić...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzień dobry
    ...ja stawiam na to drugie (chociaż mam nadzieje że nie jest tak, że będę musiała wymieniać obiektyw...), a książki na pewno warto czytać.
    na razie nie mam zbyt wiele czasu ale postaram się umieścić kilka fotek z olka i nie tylko,
    liczę wtedy na wasze szczere opinie

pozdrawiam ciepło
    jooann

| OlyJedi Awatar nostar
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    witam. mam pytanko do szcześliwych posiadaczy e-330. Czy posiadacie instrukcje obsługi w wersji elektronicznej po polsku?? aparat mam kupić w stanach więc nie mam co liczyć na wyjaśnienia w rodzimym języku a czasem można przeczytać coś pożytecznego czekam na newsy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    142
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nostar
    witam. mam pytanko do szcześliwych posiadaczy e-330. Czy posiadacie instrukcje obsługi w wersji elektronicznej po polsku?? aparat mam kupić w stanach więc nie mam co liczyć na wyjaśnienia w rodzimym języku a czasem można przeczytać coś pożytecznego czekam na newsy
    http://www2.olympus.pl/consumer/208_...dID=P_N2513992
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

link

Kowal73 podałeś link....dzięki za to....tylko mam problem,bo nie mogę zassać tej instrukcji na kompa....czy też tak masz?Dzięki i pozdrawiam.R.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów