Ale RAW. 4GB już stykają, ale ważniejsze żeby szybko zapisywały...Zamieszczone przez RadioErewan
Ale RAW. 4GB już stykają, ale ważniejsze żeby szybko zapisywały...Zamieszczone przez RadioErewan
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Nieeeee, ja sobie "chwalę" 512 MB/36 klatek. Palec robi się trochę lżejszy.Zamieszczone przez Yx
A czy RAW czy nie RAW, to zdarza się od wielkiego dzwonu, że włączam JPG.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
No właśnie, trzeba oszczędzać swoje aparaty, bo nie wiadomo kiedy następcy wyjdąZamieszczone przez RadioErewan
![]()
![]()
![]()
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
Chciałes napisać "Kiedy dyski twarde o pojemności 1TB będą kosztować 300 zł"?Zamieszczone przez Yx
To tak, z tego punktu widzenia to jest oszczędność.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
To też jest problem. 100GB koszyuje majątek, a co dopiero 1TB. W Mac Pro jest możliwość 3TB, za 16 tyś......$Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
Zamieszczone przez salvadhor
Dokładnie tak !
Karta xD nadaje się, jako dodatkowy magazyn fotek, do kopiowania z CF.
Sama xD, to nieporozumienie, a w dodatku nie jest tania.
Pozdrówka
cześć wszystkim
dziękuję za zainteresowanie i pomoc
stałam się posiadaczką e330 - testuje, ucze się jak dobrze wykorzystać jego możliwości.
na razie wydaje mi się że ma w niektórych sytuacjach problem ze złapaniem ostrości (nawet przy krótkich czasach), napiszcie prosze czy też macie bądz mieliście takie odczucia, oczekiwałam "żylety"?
pozdrawiam was ciepło![]()
jooann
Masz 14-45? Czy wczesniej uzywalas kompaktu? 14-45 jest troche mydlany, to obeiktyw kitowy i zazwyczaj dobrze jest troszke wyostrzyc w programie. Kompakty, przeciwnie do lsutrzanek, wyostrzaja czesto zdjecia firmware'owo, dlatego po przesiadce na lustrzanke z kitem mozna sie zdziwic. Oczywiscie lepsze szkla sa ostrzejsze same z siebie.
miałem podobne odczucia na początku zabawy z e 330. Zawiedziony byłem obiektywem 40-150 stara wersja. Po pewnym czasie ta plastyka szkła spodobała mi się.
pozdrawiam
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
wszystko przyjdzie z czasemZamieszczone przez jooann
cierpliwosć, cierpliwość i jeszcze cierpliwosć, to jest potrzebne żeby robić dobre zdjęcia. A zdjęcia wyostrzaj w sofcie, mozesz to zrobić lepiej, precyzyjniej niż robi to program w aparacie
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5