Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 375

Wątek: Olympus E-P2

| OlyJedi Awatar AdSR
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Nie wiem do kogo (pewnie do ''japońskich lanserów jednego dnia''), ale wiem kto to może kupić - ludzie, którzy lubią robić zdjęcia ''przy okazji'' i potrafią je robić, a nad miłość do gadżetów wybierają czysty praktycyzm.
    Ewentualnie do tzw. early adopters, czyli ludzi, którzy lubią nowinki, kiedy jeszcze są nowinkami. Mam wrażenie, że oferta na rynku m4/3 ciągle jest jeszcze nieco prototypowa - producenci dopiero badają, co się sprawdzi, a co nie.
    Bo w życiu trzeba być twardym, jak bułka z Biedronki.
    Flickr | Panoramio

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A moze: kto kupuje <> do kiego jest kierowany?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    To są niewiele znaczące pierdy.
    Bawię się tymi "pierdami" od 9 miesięcy, czyli odkąd mam E-30 i potrafię docenić ich zalety. Tryb czarno-biały z ziarnem, soft-focus i otworek są naprawdę wyczesane, a i pop-art całkiem fajnie sobie radzi, jeśli kadr jest nudny i szary.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Nie poznaje kolegi
    Filtry artystyczne to fajna sprawa. Z reguły fotografuję rawy i potem dłubię je przy kompie, ale ostatnio zacząłem bardziej cenić swój czas. Rawy nadal robię, bo zawsze się mogą przydać, szczególnie jak trzeba ratować światła i cienie albo odszumiać wysokie czułości (w jpegach szum jest tam brzydki i trudniejszy do zredukowania). Jednak poza tymi przypadkami 3/4 jpegów ma jakość w zupełności mnie zadowalającą, nawet nadają się do mocnej obróbki. Stwierdziłem, że nie będę marnował czasu, kiedy nie jest to konieczne. Kupiłem większą kartę pamięci i od niedawna pstrykam w raw+jpeg i często jestem zaskoczony, jak dobrze te jpegi wypadają. A filtry artystyczne to taka wisienka w torcie
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 6.11.09 o 01:18 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Filtry filtrami ale ta Diorama mi się podoba. Efekt jak Z T&S i to od ręki

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Kilka słów o tracking AF w trybie filmowym. W E-P1 rozczarował mnie filmowy ciągły AF. Pisałem, że Olek "doskakiwał" rzucając się w szaleńczym pędzie do ustawienia poprawnej ostrości. Zupełnie nie jak kamera.
    W to poprawiono najwyraźniej. Poszli po rozum do głowy. Filmu, który nagrałem nie mogę pokazać, ale mogę pokazać film z kręcenia filmu. Dosyć partyzancki, zrobiony przed wejściem innych dziennikarzy na imprezę. Wybaczcie jakość, ale to wszystko co mogłem zrobić przez kilka chwil obcowania z aparatem sam na sam.

aha - YT jeszcze go przetwarza, ale powinien szybko być dostępny, bo małe to.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jaka rozdzielczość daje wyjście AV?
    Wystarczającą, żeby spokojnie kadrować na monitorku na kabelku. Wszystkie informacje z LCD aparatu przenoszą się na zewnętrzny monitorek.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Jak by ktoś chciał obejrzeć całą konferencję prasową z PL:
    http://www.fototv.pl/wideo/reportaze/premiera-ep2.html
    Niestety, sytuacja rodzinna nie pozwala mi ściąć tego materiału w tej chwili. Tak więc pozostaje 160 megasiów do przewinięcia.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja uważam, że te filtry są debeściarskie http://www.canon-board.info/showpost...1&postcount=57 i to nie tylko do kotleta.
    Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 6.11.09 o 18:02

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Ja uważam, że te filtry są debeściarskie http://www.canon-board.info/showpost...1&postcount=57 i to nie tylko do kotleta.
    Rzucam okiem i pierwsza rzecz, która mi wpada do głowy to taka modlitwa ''o Manitu, spraw bym nie musiał nigdy tłuc kotletów''
    Bez urazy do ślubniaków, taka tylko refleksja na temat tego, co się dzieje w tej branży...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów