Strona 5 z 38 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 375

Wątek: Olympus E-P2

| OlyJedi Awatar Misiaczek51
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Odnośnie ceny wizjera: E-P2 będzie sprzedawany w zestawie. Cena kompletu korpus + wizjer + 14-42 to ok 4400 złotych. O cenie korpusu z wizjerem, bez obiektywu, pisał już ktoś wcześniej.
    Strasznie drogo, tak swoją drogą
    Za taką cene mozna mieć pewnie Canona 50D z jakims kitowym oiektywem albo Nikona D90 z nienajgorszym szkłem.
    Ciekawe czy niedługo nie usłyszę że Olympus szuka partnera strategicznego (czyli ogłosi początek powolnego upadku).
    Jakoś tak czuję że firma zabrnęła w ślepy zaułek i szuka ratunku w m4/3.
    Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Misiaczek51 Zobacz posta
    Za taką cene mozna mieć pewnie Canona 50D z jakims kitowym oiektywem albo Nikona D90 z nienajgorszym szkłem.
    Ciekawe czy niedługo nie usłyszę że Olympus szuka partnera strategicznego (czyli ogłosi początek powolnego upadku).
    Jakoś tak czuję że firma zabrnęła w ślepy zaułek i szuka ratunku w m4/3.
    Za taką cenę sprzeda się szybciej, niż zdążysz mrugnąć okiem. Tyle, że nie u nas.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Za taką cenę sprzeda się szybciej, niż zdążysz mrugnąć okiem. Tyle, że nie u nas.
    W UK jest 5 razy tańszy.
    Fujifilm X10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    W UK jest 5 razy tańszy.
    Daj linka do sklepu, to sobie zamówię od razu dwie sztuki.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Keek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Daj linka do sklepu, to sobie zamówię od razu dwie sztuki.
    Tanszy w odniesieniu do tamtejszych zarobkow.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    A samo wyjście obrazu z body też można stosownie wykorzystać. Pomysł z wizjerem na oko jest świetny. Można by też zrobić "przedłużkę" wtykaną w EP-2 i zaprezentowany dziś wizjer, by móc odsunąć go od body (do macro może być świetne). Podłączyć do monitora - czemu nie?
    Odkrycie żadne. Nie potrzeba żadnych wyjść na wizjer w aparacie. Ekranik można podłączyć do każdego aparatu kompaktowego i do wielu lustrzanek (tych z LV). Wystarczy jakieś urządzenie mp4 z wejściem AV. Nie ma takich na rynku zbyt wiele, ale można spokojnie wyhaczyć. Jednen bolec typu mały dżek wtykasz w aparat, drugi koniec do "telewizorka" i jazda panie gazda.

Osobiście bawiłem się takim ustrojstwem w streeta. Spisywało się to znakomicie, ale zarzuciłem ten sposób streetowania. Bo było za łatwo i focenie straciło dla mnie smak. Wróciłem do tradycyjnego streetowania.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 5.11.09 o 20:01
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Odkrycie żadne. Nie potrzeba żadnych wyjść na wizjer w aparacie.
    Mala dygresja przy okazji wideo. Wyjscie cyfrowe dajace sygnal cyfrowy prosto z matrycy to marzenie tych, co chcieliby zgrac material WIDEO bez zadnej kompresji. Wtedy nie wazny jest bitrate, czy sposob kompresji zaimplementowany przez producenta puszki.

Osobiście bawiłem się takim ustrojstwem w streeta. Spisywało się to znakomicie, ale zarzuciłem ten sposób streetowania. Bo było za łatwo i focenie straciło dla mnie smak. Wróciłem do tradycyjnego streetowania.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Odkrycie żadne. Nie potrzeba żadnych wyjść na wizjer w aparacie. Ekranik można podłączyć do każdego aparatu kompaktowego i do wielu lustrzanek (tych z LV). Wystarczy jakieś urządzenie mp4 z wejściem AV. Nie ma takich na rynku zbyt wiele, ale można spokojnie wyhaczyć. Jednen bolec typu mały dżek wtykasz w aparat, drugi koniec do "telewizorka" i jazda panie gazda.

Jaka rozdzielczość daje wyjście AV?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R
    Oni jeszcze nie moga uwierzyc, ze takie malenstwo moze dawac to co daje! Przeciez oni po to ciezkie lustra targaja, zeby miec uzywalne wyzsze ISO, mala GO, szybki AF
    Nieprawdopodobne. Poważnie?
    No zdziwilbys sie, jak takie mity REGULARNIE trzeba obalac na Canon Desce, Optycznych... Ludzie nadal wierza, ze to o czym wspominam - daja jedynie lustra... Ile postow napisal Piotr_0602, ja, i inni na ten temat...

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Czy ktos wie jaki sens ma pokazywanie sampli z E-P2? Z tego co czytam - nie zmienilo sie nic co powinno powodowac inny wyglad zdjec, poza moze dwoma filtrami. Ale moze o czyms nie wiem?

Jakby ktos chcial jednak rzucic okiem: http://dpinterface.com/review-galler...eview-gallery/
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 5.11.09 o 20:36 Powód: Automatyczne scalenie postów

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

No dobra - bawimy się w zagadkę "znajdź 10 różnic?"

Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów