Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 263435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 375

Wątek: Olympus E-P2

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ketstian Zobacz posta
    Piękne foty, ale ja wolę takie prosto z puchy bez obróbki (no może minimalne), przedstawiające rzeczy normalne, uchwycone w sposób niecodzienny. Takie foty jakie można zdobić za pomocą M9 i Noctiluxa....
    Watek z forum nikona o 35 vs 35 rozklada mnie na kolana.
    Gdyby zalozyciel zamienil podpisy to wszyscy by sie slinili do zdjecia z canona.

M9 ma to co kazdy zestaw FF z jasnymi szklami. Sama puszka jest fajna, ma zdecydowanie doskonaly wspolczynnik rozmiar/jakosc.

Ale ja jestem ignorantem i magii nie widze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    To bardzo dobre zdjęcia ze względu na interesujące, przemyślane (a jeśli nawet przypadkowe, to dobrze trafione) kadrowanie i ciekawą kolorystykę (będącą już efektem postprocessingu). Nie przedstawiają jednak żadnej technicznej przewagi aparatu X nad aparatem Y. Może przy większych formatach zdjęć, ale na pewno nie w galerii internetowej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    E-P2 & M9, a pod spodem moje ostatnie chwile z GH1 14-140mm i pierwsze z M9: http://www.stevehuffphoto.com/2010/0...e-p2-leica-m9/

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Przykro mi Piotrze.

Pozdrawiam
    k@mil

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Watek z forum nikona o 35 vs 35 rozklada mnie na kolana.
    Gdyby zalozyciel zamienil podpisy to wszyscy by sie slinili do zdjecia z canona.

M9 ma to co kazdy zestaw FF z jasnymi szklami. Sama puszka jest fajna, ma zdecydowanie doskonaly wspolczynnik rozmiar/jakosc.

M9 a "każdy zestaw FF z jasnymi szkłami" to różne historie.
    Dla mnie to jasna sprawa. Przestrzenność.

Pozdrawiam
    Pat

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    Miejcie sobie opinie dowolne, ale audiofilizm i słyszenie ceramiki to nie to forum i nie ten wątek.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta

Pozdrawiam
    Pat
    Uważam, że za cud odpowiedzialna jest duża matryca bez filtra AA, bardzo jasny obiektyw oraz parametry silnika jpg. W szczególności wysoko ustawiony kontrast.

Zdjęcie usera gbrummett z flickr'a bynajmniej nie wykonane Leica...

Poniżej coś bardzo leicowskiego, a pochodzące z Canona...

Fotka usera veedoff z fickr'a

I tysiące innych.

M9, to nadal narzędzie wytworzone przez człowieka, a nie podarowane człowiekowi przez Boga. Na dzień dzisiejszy możesz tak skonfigurować niektóre body FF, że będą Ci generowały podobny jpg jak M9. Z tą różnicą, że jak minie moda na bardzo kontrastowe zdjęcia z podbitymi kolorami, to wgrasz sobie inny profil. Czy Leica też, to umożliwia?

I żeby nie było... sam byłem o krok od sprzedania wszystkich gratów i kupienia M9. Mam dwa bardzo interesujące obiektywy, które się tego domagały. Tylko D700 i AF mi szkoda.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 6.02.10 o 23:00

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Jestem przekonany że gdyby na tym forum Nikona
    wrzucic serię zdjęć z jakiejś nikonowskiej puszki i wymazać EXIFY a potem napisac że to z Leica M9 pod fotografiamui były by ochy i achy i stekania że ależ świetne zdjęcia i ależ zajebisty ten aparat....

jestem po prostu przekonany. zdjęcia pokazane u nikonarzy nie reprezentują sobą niczego co pozwalało by na takie stęknięcia - zwłaszcza że sa takiej wielkości jakiej są...

Oczywiście broń Boże nei twierdze że to zły aparat ale twierdzę że można było by wszystkich userów zrobić w konia pokazujac im inne zdjecia z innej puszki i wprowadzając w błąd że to LEICA

i tylko kulać się ze śmiechu że wszyscy piszą że widać różnicę..

Taki efekt placebo

robuhoo
    Gość
    W każdym razie - jeśli to komuś pomoże - zaczynam lepiej rozumieć "audiofili" . Nie rozumiałem zbyt - Bach, Beethoven ze starutkiej kasety z trzaskami , szumem to był dla mnie Bach, Beethoven - ale nie dla "audiofili". I to samo jest na punkcie zdjęć , video dla niektórych... Chociaż , chociaż... Kultowy film nie traci jak kopia bardzo znacznie zjechana. Ale zdjęcia już bardziej może. Mocno różnorodnie to wszystko wygląda.

Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Miejcie sobie opinie dowolne, ale audiofilizm i słyszenie ceramiki to nie to forum i nie ten wątek.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Ketstian
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    I to właśnie w fotografii jest piękne. Jeden woli to, drugi tamto, nie brakuje zróżnicowania, a co za tym idzie nie ma monotonii. I dzięki temu możemy codziennie oglądać piękne chwile uchwycone w kadrach.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów