Strona 30 z 38 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 375

Wątek: Olympus E-P2

Awatar cresky
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Wlasnie na polce malych kompaktow widac ogromny postep. Nikon podobno ma niebawem pozamiatac w tej kategorii.
    Pierwsze słyszę, aby Nikon miał w tym segmencie "pozamiatać" Jak do tej pory w segmencie kompaktów nie idzie mu najlepiej, zawsze jest krok lub dwa za konkurencją.
    Chyba że miałaś na myśli projekt EVIL ? ale z nim jak na razie jest jak z Yeti - wszyscy o tym mówią, ale nikt nie widział

Osobiście śmiem twierdzić, że rewolucją dla systemu m4/3 będzie pojawienie się FUJI z ich magiczną matrycą. Znam kilka osób które zamieniły D300 na S5pro właśnie ze względu na jakość obrazowania tego sensora ( rozpiętość tonalna )
    Ostatnio edytowane przez cresky ; 24.01.10 o 11:37

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cresky Zobacz posta
    Osobiście śmiem twierdzić, że rewolucją dla systemu m4/3 będzie pojawienie się FUJI z ich magiczną matrycą. Znam kilka osób które zamieniły D300 na S5pro właśnie ze względu na jakość obrazowania tego sensora ( rozpiętość tonalna )
    Ja zaś śmiem twierdzić, że matryce Panasonica na długo zagościły w 4/3; m4/3.

W E-5 zapewne znajdzie się nowa matryca Panasonica, którą poznamy w najbliższym czasie.

Awatar cresky
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    EuroLiberty miałem na myśli korpus FUJI z ichniejszą matrycą, a nie produkcję sensora dla Olympusa i Panasonica.
    Oczywiście to takie moje gdybanie

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Jeśli Fuji zrobi aparat µ4/3 to będę nim zainteresowany. Ciekawe, czy to tylko plotka, czy jest coś na rzeczy
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Kiedyś w jakimś wywiadzie z przedstawicielem Fuji przeczytałem, że nikt nie jest zainteresowany ich matrycami, ponieważ Fuji mogłoby je sprzedawać, ale jedynie w komplecie ze swoją elektroniką i oprogramowaniem. Najwyraźniej włożyli kupę kasy w tę technologię i wolą nie sprzedać jej w ogóle (albo sprzedawać samemu), niż sprzedać tanio komuś innemu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Kiedyś w jakimś wywiadzie z przedstawicielem Fuji przeczytałem, że nikt nie jest zainteresowany ich matrycami, ponieważ Fuji mogłoby je sprzedawać, ale jedynie w komplecie ze swoją elektroniką i oprogramowaniem. Najwyraźniej włożyli kupę kasy w tę technologię i wolą nie sprzedać jej w ogóle (albo sprzedawać samemu), niż sprzedać tanio komuś innemu.
    Moim zdaniem oznacza to, że kupujący musiał by się uzależnić od działu obrazowania Fuji i nikogo to nie interesuje.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Całkiem możliwe.

EuroLiberty
    Gość
    Ja wrócę do Foveona. Został kupiony przez SIGMA. Szkoda matrycy, bo ma potencjał. Brakuje jej jedynie sprawnych programistów. Jak wiele zależy od nich widać na przykładzie SONY i Nikona. Te same matryce, a jednak lepszy obraz z Nikonów.

Foveon musi mieć bardzo dobry DR. Nie śledzę tabelek i innych wykresów. Opierając się jedynie na swoich doświadczaniach zaryzykuję twierdzenie, że Foveon bije pod względem DR matryce APS-C. Szumy, kolory... nie ma się do czego doczepić.

Nie sądzicie, że Foveon jest niedoceniony?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Do szumów Foveona to akurat można by się doczepić. Na wyższych czułościach kolory wyglądają naprawdę słabo.

Awatar cresky
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Nie sądzicie, że Foveon jest niedoceniony?
    Zgadzam się. Sigma popularności tej matrycy nie przysporzy. Nie zawsze najlepsze rozwiązania stają się dominujące.
    Podobnie było z zapisem video: wygrał system VHS chociaż konkurencyjna Beta była jakościowe lepsza. Kto to jeszcze pamięta

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów