Pomijając zastosowanie, ciekaw jestem jak wypada porównanie wizjerów w ww. sprzętach.
Pomijając zastosowanie, ciekaw jestem jak wypada porównanie wizjerów w ww. sprzętach.
Wielkość obrazu w okularze jest odrobinę większa jak w E-3. Z C5d to niestety porównanie marne.
Masz bez osłony.
![]()
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Te aparaty mają dużo wspólnego, nie mają wbudowanej lampy![]()
Kółko trybów pracy po tej samej stronie i jog.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
I ponoć oba mają kiepski AF.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Obydwa (jesli to 5D, nie MII) wypadaja gorzej od Alfy900 w DxO, co jest niezwykle istotne. Po drugie jednak wiecej zalet ma E-P2 bo przy 2h noszeniu nie daje w kosc jak 5D.
Rolleicord, Canon
flickr
... mój e-p1 mieści się w mojej kieszeniByć może dlatego, że mam 20/1.7, ale z 17/2.8 tym bardziej wchodził mi do kieszeni kurtki i to w dodatku z futerałem wow!..... Chyba że próbujesz wcisnąć aparat do tylnej kieszeni spodni. W takim przypadku musiałbyś kupić jeansy o jakiś 1 lub 2 numery większe i powinieneś dać radę. Z lustrem było by troszkę gorzej.
Z pewnością S90, czy WX1 zmieści się do tylnej kieszeni spodni, ale już z przednią kieszenią mógłby być problem.... ale to zależy raczej od indywidualnej budowy ciała, u mnie mógłby być problem.
Jednakże bardziej fair było by porównywać wielkość e-p1 z kompaktami z wyższej półki jakościowej. Chociażby z GR-em, czy DP2...
Ostatnio edytowane przez outsider ; 21.01.10 o 11:00
E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90
To ewolucja... lustra FF -> lustra APS (D300, 567D, 50D) -> małe lustra APS (500D, K-m, E420) -> micro4/3 w wydaniu G1/GH1 lub Samsung NX -> micro4/3 kieszonkowe (GF1, EP1, EP2) -> kompakty
Skok jakościowy obrazowania mamy pomiędzy FF-APS oraz pomiędzy micro4/3 i kompaktami.
Rozmiary zmniejszają się liniowo. Każdy w którymś miejscu ma indywidualny, możliwy do zaakceptowania rozmiar.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami