Strona 2 z 38 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 375

Wątek: Olympus E-P2

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Podstawowe pytanie, kieruję je nie do specjalistów od marketingu producenta E-P1 a do tych kilku rozsądnych użytkowników, którzy pisząc o E-P1 robią to z imponującą znajomością tematu:
    czy znana jest przybliżona data premiery e-p3 ? (w myśl zasady: do trzech razy sztuka).

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Podstawowe pytanie, kieruję je nie do specjalistów od marketingu producenta E-P1 a do tych kilku rozsądnych użytkowników, którzy pisząc o E-P1 robią to z imponującą znajomością tematu:

Do kogo skierowany jest ten produkt, kto jest jego odbiorcą docelowym?
    Zadaj to pytanie na opacznych albo w cyberfoto bo tu nie ma rozsądnych użytkowników.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Zadaj to pytanie na opacznych albo w cyberfoto bo tu nie ma rozsądnych użytkowników.
    Ot, szyderca. Toż czytam wątek i widzę konkretne wypowiedzi, więc zakładam, że miejsce na tego typu pytanie jest właściwe.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W sprawie AF - cytat:

Imaging Insider: “Autofocus. Only one other problem came to light with the Olympus E-P1 in my shooting, and that was a tendency for the AF system to miss focusing on smaller foreground objects in favor of the background. That still happens with the Olympus E-P2, something I wish they’d addressed with a finer AF point, as is included on the Panasonic GF1.”

I wszystko jasne... niewiele się zmieniło.

Upgrade EP1 w EP2 przypomina politykę Olka pt. E-410 -> E-420 -> E-450 i podobną z E-5xx czy E-6xx.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Do użytkowników, którym zależy na jakości zdjęć, a nie chcą nosić masy gadżetów ważacych kilka kg (w sumie nie wiadomo po co skoro robią odbitki max 21x15) lub oglądają na monitorze.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odnośnie formy i treści pytania - jako specjalista od marketingu producenta E-P1 musiałbym odpowiedzieć >
    " Produkt ten jest adresowany dla zawodowych kretynów, niedzielnych pstrykaczy, małych dziewczynek i naszych podstawionych agentów wykupujących na spółkę całą produkcję".

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    Do użytkowników, którym zależy na jakości zdjęć, a nie chcą nosić masy gadżetów ważacych kilka kg (w sumie nie wiadomo po co skoro robią odbitki max 21x15) lub oglądają na monitorze.
    A, dlatego też można ze sobą wziąć, poza tym malutkim aparatem, jakieś tycie małe szkiełka do niego, wizjerek montowany na korpusie, lampę i na wszelki wypadek mikrofon, gdyby przyszła chęć coś nagrać.
    To wszystko za kwotę zaledwie kilku tysięcy złotych.
    Sorki, ale coś tu nie teges. Z dwojga złego, jako użytkownik lubiący mieć aparat pod ręką wolę wybrać jakiś kompakt, na przykład od Fuji, powiedzmy z zoomem x8. Przynajmniej nie będę musiał niepotrzebnych szpargałów w kieszeniach lub plecaku nosić i mnóstwo kasy jeszcze w kieszeni zostanie.
    Ech, ludzie...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Odnośnie formy i treści pytania - jako specjalista od marketingu producenta E-P1 musiałbym odpowiedzieć >
    " Produkt ten jest adresowany dla zawodowych kretynów, niedzielnych pstrykaczy, małych dziewczynek i naszych podstawionych agentów wykupujących na spółkę całą produkcję".
    Ot szyderca...!
    Ale brak wpólnego z Panasem portu wizjera -żal
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A, dlatego też można ze sobą wziąć, poza tym malutkim aparatem, jakieś tycie małe szkiełka do niego, wizjerek montowany na korpusie, lampę i na wszelki wypadek mikrofon, gdyby przyszła chęć coś nagrać.
    To wszystko za kwotę zaledwie kilku tysięcy złotych.
    Sorki, ale coś tu nie teges. Z dwojga złego, jako użytkownik lubiący mieć aparat pod ręką wolę wybrać jakiś kompakt, na przykład od Fuji, powiedzmy z zoomem x8. Przynajmniej nie będę musiał niepotrzebnych szpargałów w kieszeniach lub plecaku nosić i mnóstwo kasy jeszcze w kieszeni zostanie.
    Ech, ludzie...
    Ceny znormalnieją gdy dołączy Fuji, Ricoh, Samsung , Sony,
    teraz Olek i Panas puki nie ma konkuręcji usiłują "chyyyycić" jak najwięcej torta!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 5.11.09 o 11:00 Powód: Automatyczne scalenie postów

piotrek204
    Gość
    Dla tych ktorzy narzekali na brak EVF a mial to GF1, albo dla tych ktorzy narzekali na mala ilosc filtrow artystycznych,
    Pozniej bedzie E-P3 z poprawionym AF'em ale bez EVF, nastepnie E-P4 z EVF i poprawionym focusem.

Awatar wgerwat
    Mieszka w
    Chester UK
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

hiszpanie juz testuja

test po hiszpansku i prezentacja video
    oryginal
    http://www.quesabesde.com/noticias/o...s-video,1_5801

tu przegoglowane na polski

http://translate.google.pl/translate...istory_state0=
    Przepraszam że żyje, to JUŻ się nie powtórzy ......

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów