Strona 13 z 38 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 375

Wątek: Olympus E-P2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Widocznym efektem wprowadzania E-P2 jest już obniżka ceny E-P1 ( w kicie z 14-42) i ta nawet w Fotojokerze poniżej 2400 ( a do tego jeszcze lampa)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Z tego co wiem - FL-14 ma tryb AUTO, nie TTL, lampa sama ocenia sytuacje.
    Wprowadza sie wtedy ISO, przyslone i czas? Tak?
    Mozna rowniez wtedy ustawic korekcje ekspzycji?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Musi mieć TTL.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    http://www.olympus-europa.com/consum...l-14_21790.htm
    A co do obsługi R, to muszę pogrzebać w dokumentach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Ale wydaje mi się, że mikrusy nie mają obsługi zdalnego błysku.
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 15.01.10 o 22:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Musi mieć TTL.

Nie zrozumielismy sie. FL-14 ma dodatkowo tryb AUTO, o uzyciu ktorego mysle z innym body, nie Olympusa, ani Panasa.
    Wprowadza sie wtedy ISO, przyslone i czas? Tak? Mozna rowniez wtedy ustawic korekcje ekspzycji?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Wprowadza sie wtedy ISO, przyslone i czas? Tak? Mozna rowniez wtedy ustawic korekcje ekspzycji?
    A tego to ja nie wiem. W FL-36 i 50 tryb Auto (bez TTL) to właśnie to, o czym mówisz. Ale ten lampy mają własny światłomierz, co widać z zewnątrz. W FL-14 go nie widzę, ale może gdzieś jest...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    jak w końcu przyjdzie fl-14 to wam napiszę jak działa z e-p1
    Następnie pchnę go na giełdę razem z prawie-nie-używanym fl-36r (okazało się, że f2.8 daje radę, a w dodatku na dniach przyfrunie do mnie dehaelem jeszcze P20/1.7) .

robuhoo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    okazało się, że f2.8 daje radę
    Daje radę ale z 5 , a nie 3 60 watowymi żarówkami w pokoju... jak focę czasem 14-54 swojego biegającego 3 latka. Bez lampy światło 2,8 to za mało na takie pstrykanie. Chyba , że odbitki nie muszą być duże (album rodzinny) i nie musi być najostrzej. Pozdrowienia.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    hmmm.... ja swojego 3-latka nie focę podczas biegania Wybieram bardziej statyczne chwile. Co więcej, nie przejmuję się zbytnio szumem i iso400-800 jest w takich momentach chęsto używane.
    Zauważyłem nawet, że po przejściu z 40d+24-105IS na E-P1 z kitem, jakoś przestałem się przejmować jakością zdjęć. Ważne są dla mnie jedynie 'chwile', które mogę uchwycić aparatem.... Być może jeszcze odreagowuję canona, który oferował odczuwalnie lepszą jakość zdjęć na wyższych iso, ale najczęściej leżał sobie grzecznie w szafie. Łazikowanie z dzieckiem i ogromniasto-ceglastą lustrzanką nie było zbyt komfortowe, albo ja już jestem za stary.... Czasy, kiedy wychodziło się na wielogodzinne łazikowania po lasach, łąkach, ulicach i chodnikach odeszły w zapomnienie. Nie mowię, że teraz jest gorzej..... jest inaczej Założenie rodziny, a zwłaszcza narodziny potomka, potrafią zmienić sposób życia..... przynajmniej mój

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    najczęściej leżał sobie grzecznie w szafie. Łazikowanie z dzieckiem i ogromniasto-ceglastą lustrzanką nie było zbyt komfortowe, albo ja już jestem za stary.... Czasy, kiedy wychodziło się na wielogodzinne łazikowania po lasach, łąkach, ulicach i chodnikach odeszły w zapomnienie. Nie mowię, że teraz jest gorzej..... jest inaczej Założenie rodziny, a zwłaszcza narodziny potomka, potrafią zmienić sposób życia..... przynajmniej mój
    To mniej wiecej ten sam klimat - o ktorym od jakiegos czasu - ja, Piotr_0602 piszemy. Jedna z zalet u43 jest latwosc i chec przenoszenia. Nawet mimo czasem gorszego IQ. Po prostu latwiej to wszedzie ze soba miec i uzyc. Ja mialem tak samo wczesniej z lustrem Canon'a.

Oczywiscie nie musi to dotyczyc wszystkich, kto chce, moze nosic ciezszy sprzet.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów