Widocznym efektem wprowadzania E-P2 jest już obniżka ceny E-P1 ( w kicie z 14-42) i ta nawet w Fotojokerze poniżej 2400 ( a do tego jeszcze lampa)![]()
Widocznym efektem wprowadzania E-P2 jest już obniżka ceny E-P1 ( w kicie z 14-42) i ta nawet w Fotojokerze poniżej 2400 ( a do tego jeszcze lampa)![]()
Z tego co wiem - FL-14 ma tryb AUTO, nie TTL, lampa sama ocenia sytuacje.
Wprowadza sie wtedy ISO, przyslone i czas? Tak?
Mozna rowniez wtedy ustawic korekcje ekspzycji?
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Musi mieć TTL.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
http://www.olympus-europa.com/consum...l-14_21790.htm
A co do obsługi R, to muszę pogrzebać w dokumentach.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale wydaje mi się, że mikrusy nie mają obsługi zdalnego błysku.
Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 15.01.10 o 22:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
jak w końcu przyjdzie fl-14 to wam napiszę jak działa z e-p1![]()
Następnie pchnę go na giełdę razem z prawie-nie-używanym fl-36r (okazało się, że f2.8 daje radę, a w dodatku na dniach przyfrunie do mnie dehaelem jeszcze P20/1.7).
hmmm.... ja swojego 3-latka nie focę podczas bieganiaWybieram bardziej statyczne chwile. Co więcej, nie przejmuję się zbytnio szumem i iso400-800 jest w takich momentach chęsto używane.
Zauważyłem nawet, że po przejściu z 40d+24-105IS na E-P1 z kitem, jakoś przestałem się przejmować jakością zdjęć. Ważne są dla mnie jedynie 'chwile', które mogę uchwycić aparatem.... Być może jeszcze odreagowuję canona, który oferował odczuwalnie lepszą jakość zdjęć na wyższych iso, ale najczęściej leżał sobie grzecznie w szafie. Łazikowanie z dzieckiem i ogromniasto-ceglastą lustrzanką nie było zbyt komfortowe, albo ja już jestem za stary.... Czasy, kiedy wychodziło się na wielogodzinne łazikowania po lasach, łąkach, ulicach i chodnikach odeszły w zapomnienie. Nie mowię, że teraz jest gorzej..... jest inaczejZałożenie rodziny, a zwłaszcza narodziny potomka, potrafią zmienić sposób życia..... przynajmniej mój
![]()
To mniej wiecej ten sam klimat - o ktorym od jakiegos czasu - ja, Piotr_0602 piszemy. Jedna z zalet u43 jest latwosc i chec przenoszenia. Nawet mimo czasem gorszego IQ. Po prostu latwiej to wszedzie ze soba miec i uzyc. Ja mialem tak samo wczesniej z lustrem Canon'a.
Oczywiscie nie musi to dotyczyc wszystkich, kto chce, moze nosic ciezszy sprzet.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43