Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 248

Wątek: Cudze chwalicie swego nie znacie Sns-HDR

Toster_88
    Gość
    Słyszałem, że miala powstać wersja Lite nie zmniejszająca rozmiaru obrazu... czy to już ta?

| OlyJedi Awatar galka91
    Mieszka w
    Złotów
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Fajny program Wieczorem popróbuję. Gratuluję że udało się wam skleić coś takiego fajnego

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Jak już pisałem wcześniej - program kapitalny.
    Jest jednak drobiazg w ostatniej wersji który MSZ warto by poprawić.
    Przy zapisie do tiff jest wszystko ok, natomiast przy zapisie do jpg nie wystarczy wybrać rodzaj pliku, ale trzeba ręcznie zmienić rozszerzenie przy nazwie (inaczej, pomimo wyboru jpg zapisuje do tiff).
    Mam nadzieję że nie namieszałem za bardzo w opisie i jest to w miarę zrozumiałe...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Toster_88 Zobacz posta
    Słyszałem, że miala powstać wersja Lite nie zmniejszająca rozmiaru obrazu... czy to już ta?
    To jeszcze nie ta wersja, postaram się nadrobić zaległości w tym miesiącu.

Cytat Zamieszczone przez galka91 Zobacz posta
    Fajny program Wieczorem popróbuję. Gratuluję że udało się wam skleić coś takiego fajnego
    Dzięki.

Cytat Zamieszczone przez K_Puchatek Zobacz posta
    Przy zapisie do tiff jest wszystko ok, natomiast przy zapisie do jpg nie wystarczy wybrać rodzaj pliku, ale trzeba ręcznie zmienić rozszerzenie przy nazwie (inaczej, pomimo wyboru jpg zapisuje do tiff).
    Poprawione, można pobrać aktualizację.

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Thumbs up Sns

"Testuję" porównując wyniki z Machinery na tych samych plikach. Do wczoraj moje wyniki były zmienne. Dzisiaj powiem że chyba SNS przeskoczył konkurenta. Zdecydowanie jest lepszy jako automat - i ma precyzyjne możliwości ustawień. Zastanawiam się dlaczego nie ma suwaka ostrości - sądzę że być powinien z progiem precyzyjnej możliwości... Teraz pliki wychodzą za jasne i trzeba je przyciemniać - może lepiej byłoby bardziej optymalnie. Jestem bliski nabycia SNS-a, ale nie wiem dokładnie ile zapłacę po zniżce dla klubowiczów za wersję domową i muszę wiedzieć jakie z tej wersji otrzymam pliki wynikowe. Czy są tutaj jakieś umniejszenia...
    Źyczę dalszych sukcesów w rozwoju SNS-a i Pozdrawiam...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Nie mogę w żaden sposób zaznaczyć "punktu" w okienku Jasność - Nasycenie - Hue. Jeśli istnieje klawisz skrutu, to proszę mnie oświecić. Przesuwam mysz po obrazie, a w okienkach przesuwa się punkt... fajnie, ale chciałbym go zatrzymać wciskając n.p. Shift - i teraz skorygować. Walczę również z szumem, którego w zródłowym obrazie niema, ale jest wygenerowany w najciemniejszych miejscach obrazu. Gdyby tak na czarny kolor można było wpływać osobno redukując nasycenie i szum. . .
    Ostatnio edytowane przez lepmity ; 4.03.10 o 01:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lepmity Zobacz posta
    Nie mogę w żaden sposób zaznaczyć "punktu" w okienku Jasność - Nasycenie - Hue. Jeśli istnieje klawisz skrutu, to proszę mnie oświecić. Przesuwam mysz po obrazie, a w okienkach przesuwa się punkt... fajnie, ale chciałbym go zatrzymać wciskając n.p. Shift - i teraz skorygować.
    Nie wiedziałem, że takie coś jest potrzebne, jesteś pierwsza osobą która pyta o taką funkcjonalność. Postaram się dodać możliwość "zamrażania" tych punktów.

Walczę również z szumem, którego w zródłowym obrazie niema, ale jest wygenerowany w najciemniejszych miejscach obrazu. Gdyby tak na czarny kolor można było wpływać osobno redukując nasycenie i szum. . .
    Wzmocnienie lokalnego kontrastu wzmacnia szum. Udało mi się już częściowo szum zredukować, jednak nadal może być on problemem. Będę szukał rozwiązania.

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Lightbulb Sns

Nie wiedziałem, że takie coś jest potrzebne, jesteś pierwsza osobą która pyta o taką funkcjonalność. Postaram się dodać możliwość "zamrażania" tych punktów.
    =========================================
    Było by pięknie, gdyby po zamrożeniu można było przesuwać w lini pionowej za pomocą klawiszy strzałek - góra^dół, bo za pomocą myszy będzie się przesuwać nieprecyzyjnie.
    Oczywiście ten temat jest marginalny i pewnie przez takie udogodnienia aplikacja staje się coraz grubsza, ale tylko w ten sposób może stać się naprawdę PRO...
    Łatwo jest podpowiadać co by się chciało i łatwo mi będzie powiedzieć co masz zrobić - ale jak to rozwiązać jest już dużym problemem, dlatego tymczasem wystarczy...

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Exclamation Sns

Jak i czym rozdzielić te kanały, by była możliwość edycji każdego z osobna...
    ==================
    http://lepmit.nets.pl/doki/3P.rar

| OlyJedi Awatar Pebal
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jak i czym rozdzielić te kanały, by była możliwość edycji każdego z osobna...
    Jakie kanały?

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Doszła możliwość zapisu obrazów w formacie TIFF 48-bit. W formacie tym zapisywane są dodatkowe dane wygenerowane przez program oraz ustawienia parametrów. Obrazy zapisane w tym formacie (przez program SNS-HDR), nie wymagają ponownego przeliczenia po wczytaniu ich do programu. Niestety z uwagi na precyzję danych (16 bitów na kanał), oraz dodatkowe dane (2 obrazy), pliki te mogą osiągać niebotyczne rozmiary.

===============================
    tutaj zobacz w Gifie trzy kanały: http://lepmit.nets.pl/doki/3P.rar