hmm a co byście polecili FL-36R czy FL-50R ?
hmm a co byście polecili FL-36R czy FL-50R ?
Jako że mocy nigdy za wiele to FL50R, jeżeli ma być tylko do domowych zastosowań to spokojnie FL36 starczy.
Polecam również Metz'a 48. Cenowo bliżej fl36, a specyfikacją do fl50
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Wbudowana lampka też się może przydać. Możesz jednak wyłączyć wspomaganie AF i spawarka nie będzie się włączać.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
sorki za pytanie ale jak wyłączyć to AF? w instrukcji tego nie ma, a w menu zresztą też
w 510 jeżeli się nie mylę to menu > kluczyk1>podsw.AF. Powinno być podobnie.
A w instrukcji jest, nie chce mi się o tej godzinie czytać bo bym Ci stronę podał.
Ehhh upierdliwy jestem... 2 minuty szukania (łącznie ze znalezieniem instrukcji w necie). Strona 95 instrukcji (w wersji angielskiej - ale w pl pewnie to samo).
Lenistwo jednak nie zna granic...
Ostatnio edytowane przez NightCrawler ; 8.01.10 o 01:49
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
NightCrawler nie masz racji, tak naprawde to da się to jeszcze w krótszym czasie znaleźć.
Gdyby człowiek tylko wiedział że trzeba włączyć rozszerzone menu w ustawieniach!!
dzięki za pomoc
temat do usunięcia
A wystarczyło instrukcję przestudiować...![]()
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
aparat ma od tygodnia, a czytanie książki to jak czytanie koranu, trza mieć włączony aparat i próbować bo inaczej niewiele się w tak krótkim czasie zapamieta, pewnie za miesiąc to książkę będę znał na pamieć
Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
www.grzegorzkorab.pl
Ech, kurcze, przeginacie. Rozumiem, że nowy musi dostać swoją porcje dziobania, ale po co aż tak dużo? Chcecie zostać we własnym gronie na zawsze?
Przeczytanie instrukcji, fajna sprawa. Warto jednak pamiętać, jak to jest, kiedy kupi się nową zabawkę. Nie musi to być aparat, byle było skomplikowane i fajne. Kiedy ktoś jest zagubiony jak dziecko we mgle.
Pół roku używam Facebooka, a wczoraj Marcin Sobesto pokazał mi pierdołę, która teraz jest pierdółką i dla mnie. Jednak nie potrafiłem jej wcześniej znaleźć.
Glanując nowych bez umiaru zostaniemy tu sami. Stare łyse konie, które znają swoje zdjęcia i żarty na pamięć.
173. hahahaha
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto