Ja również chciałem sobie pożartować, że problem może tkwi w tym, że robiłeś zdjęcie parze a nie jednej osobie. Skoro o tym wspomniałeś to pewnie było ważne
. Ale tak na poważnie to Misiaczek51 napisał wszystko. Odnośnie przeczytania instrukcji to jest rzecz podstawowa najlepiej w trakcie ładowania baterii
Mój kolega oddał do serwisu aparat ponieważ podczas wyłaczania cos mu terkotało. Gdyby przeczytał wiedzałby, że to od stabilizacji
. Pozdrawiam i życzę szybkiego opanowania sprzętu
. I jeszcze jedno...postaraj się jak najszybciej zrezygnowac z trybu auto a wtedy bedziesz miał większe pojecie o tym co jest ustawione w aparacie i co może byc przyczyną konkretnych objawów. Wiem również, że to nie zależy od zaawansowania fotografa ale od chęci. Odkąd kupiłem sobie kilka lat temu pierwszy aparat kompaktowy z mozliwością ustawienia czasu i przesłony nie używałem trybu automatycznego ani razu w żadnym aparacie nawet dla ciekawości jak sobie radzi. Ale może dlatego, że w pierwsze kolejności chciałem mieć aparat z ustawieniami ręcznymi aby wreszcie czegoś się nauczyć a nie żeby była jedynie lustrzanką
![]()