Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: E-3 i obsługa CF Sandisk EIII 16 GB

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no to trafiłem na podrobioną - teraz trzeba doraźnie ze dwie tańsze troszke z dożywotnią gwarancją kupic ;p a hajs ucieka :/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Na karcie CF w E 420 nie działa mi funkcja zdjęć panoramicznych i wyświetla się jako niedostępna. Zastanawiam się czy coś pokręciłem czy muszę kupić kartę xD?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar bikeart
    Mieszka w
    Trzebnica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    nie chciałbym wprowadzić w błąd, ale funkcja panoramy przypisana była do xdków tylko, jak pamiętam...

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Błąd o którym wspominał Radio przydarzył mi się na 2 posiadanych tego dnia kartach na raz, a było to na ślubie kuzynki i myślałem że cisnę aparatem o ścianę. Na szczęście miałem zapasowe body.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar bikeart
    Mieszka w
    Trzebnica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    to dlatego, że aparat zapamiętywał ilość pozostałych zdjęć z pierwszej karty i pamiętał na każdej kolejnej, wypstrykana do końca i sformatowana nowa w aparacie to było jedyne wyjście w terenie bez możliwości zrzucenia zdjęć, na które na gorąco wtedy wpadłem...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Nigdy nie zdarzył mi się błąd opisany przez Radka, mam Kinston CF Elite 2GB i Sandisk Extreme IV 8GB.

Po formatowaniu pod Windows często karty nie są rozpoznawane przez urządzenie. Dobrym wyjściem jest wtedy utworzenie pod windows katalogu "DCIM" i podkatalogu standardowego dla zdjęć "OLY101". Po czymś takim karta powinna ruszyć w aparacie, ponieważ samo formatowanie w aparacie polega na tym samym co zrobi Windows + utworzenie tych wlasnie katalogów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Na karcie CF w E 420 nie działa mi funkcja zdjęć panoramicznych i wyświetla się jako niedostępna. Zastanawiam się czy coś pokręciłem czy muszę kupić kartę xD?
    Ano musisz. Ja kupiłem jak mi się wyświetlił komunikat "Panorama wymagana karta xD"

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Nigdy nie zdarzył mi się błąd opisany przez Radka, mam Kinston CF Elite 2GB i Sandisk Extreme IV 8GB.

Po formatowaniu pod Windows często karty nie są rozpoznawane przez urządzenie. Dobrym wyjściem jest wtedy utworzenie pod windows katalogu "DCIM" i podkatalogu standardowego dla zdjęć "OLY101". Po czymś takim karta powinna ruszyć w aparacie, ponieważ samo formatowanie w aparacie polega na tym samym co zrobi Windows + utworzenie tych wlasnie katalogów.
    Nie, nie, nic nie daje efektów dopóki nie przełączysz numeracji z ciągłej na auto.
    Formaty ^%#&@# w Nikonach, Canonach, Olkach, innych korpusach, Swiss Knife. Nic.
    1. Wkładasz pustą kartę 8GB a tam 27 zdjęć.
    2. Format. 27 zdjęć.
    3. Klik. 26 zdjęć
    4. Format. 26 zdjęć.
    5. Wkładasz kolejną kartę. Na obu już tylko 26 zdjęć.
    6. Klik. 25 zdjęć.
    7. Do punktu 1 i wszystko się powtarza tylko z coraz mniejszą ilością dostępnych fotek.
    Wkładasz kartę do Canona. 999 fotek.
    Można białej gorączki dostać. I ni diabła nie dojdziesz, co przyczyną. Jak to wywołać by zgłosić serwisowi.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Miałam to samo - tu też trochę szczegółów dla niedowiarków, których to nigdy to nie spotkało
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Testowałem kartę na 1Ds Mark III canonie - normalnie działa o_O nie kumam kompletnie o co biega :/