Kurcze. Twoje makra to wyższa szkoła jazdy. Świetny wątek. Podziwiam co robisz i czeka na więcej.
Makro to jest to, co lubię najbardziej.
Pzdr.
Kurcze. Twoje makra to wyższa szkoła jazdy. Świetny wątek. Podziwiam co robisz i czeka na więcej.
Makro to jest to, co lubię najbardziej.
Pzdr.
D7K, T17-50/2,8VC,OM50/1.4, 58/2, 135/3,5, 61L/Z, DCR-250 (E-510 + 14-42 i 40-150 czasami)
Ach, czwóreczka wpada w oko. Kwiatek ładnie się wyłania z tej rozmytej GO. Reszta fajna, wiosenna, ale moim zdaniem własnie to zdjęcie jest najlepsze.
Pozdrawiam, Jola
3 podoba mi się najbardziej. 2 zupełne przeciwieństwo. Na obu jest kępka kwiatów, ale na 3 kilka z nich jest ostrych kilka przed i kilka za płaszczyzną ostrości. Dodając fajnie rozmyte tło - wychodzi bardzo przestrzennie. Pszczoła też wiedziała gdzie usiąść. Szkoda, że chociaż jeden listek nie załapał się na ostrość, np po prawej jako przeciwwaga dla pszczółki Maii, cóż ni można mieć wszystkiego. I to są powody dla których 2 mi nie leży - kępa kwiatów, a tylko jeden ostry - nasuwa mi się pytanie (retoryczne) po co ta reszta?. 1 i 4 oceniłbym pomiędzy tymi dwoma (2 i 3) i choć 4 zdecydowane wyżej - na obu tło za bardzo dominuje. 4 będzie bardzo fajna gdy obetniesz ją do układu poziomego - szerokość tak jak jest, wysokość - tak jak wyjdzie z proporcji, ale tak by ten dolny, rozmyty też został.
Do licha, kusi mnie i kusi ten 70-300 gdy widzę takie fotki. Szkoda, że zwrot gotówki od Olka już się skończył - przy następnym chyba kupię.
-----------------------
Zerknąłem na poprzednią stronę - świerszczyki ŚWIETNE. Aż mi ślina pociekła. Trudno wybrać najlepsze, może 1 i 5? "Idę" oglądać wstecz resztę.
-----------------------
"Poszedłem", zobaczyłem, zaniemówiłem. Świetne makro. Dobrze, że odgrzałeś wątek.
Ostatnio edytowane przez PawelG ; 1.04.10 o 20:13
E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS
4 - zdecydowanie.
Pozdrówka.
Przy okazji - Raynoxa zakładałeś na oba obiektywy? Chodzi o te zdjęcia z wątku.
E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS
Tak na obydwa,stosowałem poza nimi jeszcze makro 35mm
Najbardziej podobają mi się 2 i 6. Szkoda, że biedronka pochlapana.
Szkło "gołe" czy z Raynoxem?
Witam
Wszystkie zrobione gołym ZD70-300