Nie chcę mnożyć wątków, więc wrzucam tutaj - pierwszy raz z Portrą 160.
Nie chcę mnożyć wątków, więc wrzucam tutaj - pierwszy raz z Portrą 160.
Jakoś słabo zaglądacie, ale mnie to nie zniechęci...
Wrzucam próbki z Delty, rzeczywiście chyba bardziej podatnej na przepalenia.
Ale coś w niej jest, co mi się podoba. Inne ziarno niż w HP5+...
Pozdrawiam
Pat
Uważasz, że "przepala"? A mnie się wydaje, że po prostu nie tak skanujesz, albo skaner jest coś nie teges. Żeby na skanie były takie przepalenia, to w tych "przepalonych" miejscach na negatywie byłaby gęstość maksymalna. Czyli musiałbyś srogo przewołać, jeszcze bardziej prześwietlić, ale to by było od razu widać. Negatywy masz dobre.
Dziękuję za opinię, właśnie takich potrzebuję
Czyli - czeka mnie zakup skanera... Trochę zainwestowałem w skanowanie "na mieście" i też nie do końca mi to pasuje... A pieniądze wyciekają z kieszeni bezpowrotnie.
Jeszcze jedno pytanie... Co proponujecie do Delt zamiast R09? Czy Microphen będzie OK?
Pozdrawiam
Pat
kolejny secik - Portra 160. W pomieszczeniach chyba jednak nieco gorzej wypada, niż w świetle naturalnym...
Teraz kupiłem Fuji Reala, zobaczymy...
Pozdrawiam i proszę o opinie
Pat
08 najfajniejsze, szkoda ze tak ci winetuje...
Portra 160... eeech!!! Kolory poprostu BAJKA!!!!!!! Wiem co będę jutro działał z moimi sprzętami!!! Dzięki Pat za natchnienie! Kolorowe zdjęcia masz całkiem przyjemne!
Ukłony ode mnie!!!
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
5 i 8 ciekawe, ogólnie kolorki super, mam coraz większą ochotę na taką zabawę i nie pisz zanudzania ciąg dalszy bo to ciekawe jest, czekam na kolejne wyniki negatywowe, pozdr.