droplet
a jaki to monitor i czy jesteś z niego zadowolony ?
jeżeli to nie tajemnica![]()
OBYWATELGC
podbijam wątek
może dzięki temu ktoś coś napisze ciekawego na temat doboru monitora
OBYWATELGC
Jestem w domu ale to chyba ten:
24" Nec 2490WUXi2 cena ok 3000,00 i to właśnie + wyczytane parametry zachęciły mnie do zakupu. Monitor jest zintegrowany na stałe z bardzo solidną metalową nogą. Jest pancerny. Teraz czekam na kalibrator.
Nie ma zastrzeżeń ale nie mogę się więcej wypowiedź bo wiedzę mam tylko teoretyczną i nie mam porównania![]()
droplet
dzięki za odpowiedź
jestem właśnie na etapie poszukiwań więc mecze wszystkich o opinie gdzie tylko mogę
poczytam, pomyślę może coś wybiorę pod własne możliwości finansowe![]()
OBYWATELGC
Heh, i wszystko sprzedawane przez tego pana. No, z wyjątkiem formaca...
Co my używamy? Do wideo mam 26 cali iiyamę TN - do kolorków to raczej porażka - miał być budżetowy.
Na drugim stanowisku HP LP2475W - tanio i wydawało się że dobrze, trochę ciągnie jedna strona w magentę - do fotoedycji na naszym poziomie wystarczy. Na paletki trinitronowy Dell 21''. W trezcim kompie Nec 1970. Ale u nas to się postprodukcji foto nie robi w zakresie innym jak poligrafia.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Radku to rozumiem że do zwykłej edycji zdjęć lista tego Pana jest za bardzo wydumana
no i ceny monitorów kończą się na takim poziomie że mnie głowa boli
to jeszcze poleć coś dobrego Twoim zdaniem i już Cie nie meczę
i dziękuje za dotychczasowa odpowiedź
pozdrawiam
OBYWATELGC
Cześć, odświeżę temat. Który z tych dwóch monitorów byście wybrali:
Dell U2410
czy
HP LP2475W ?
Oba mają matrycę IPS. Potrzebuję monitor 24". Oprócz zdjęć zajmuję się też robieniem stron internetowych i ulotek do druku.
Chciałam kupić coś na PVA, np. HP LP2465, ale już go nigdzie nie sprzedają. A na Eizo trochę za długo musiałabym zbierać.
Co radzicie ?