Waruga zmyliło Cię to,że w Trzebieży są dwa wejścia(lub wejście i wyjście,nie znam się)jedno od COZ-u,a drugie od przejścia granicznego.Fajne miejsce tylko pogoda mi nie dopisała ale czego się spodziewać o tej porze roku.
Waruga zmyliło Cię to,że w Trzebieży są dwa wejścia(lub wejście i wyjście,nie znam się)jedno od COZ-u,a drugie od przejścia granicznego.Fajne miejsce tylko pogoda mi nie dopisała ale czego się spodziewać o tej porze roku.
Zgadza sie jest to wejscie poludniowe, COZ jest przy wejsciu polnocnym, Zmylila mnie ta fotka 82. z glowkami wejsciowym i lawka.. Przyjrzalem sie dokladnie fotce 81. pasuje teraz, bo w prawo od niej znaczy glebiej jest stacja paliw i wlasnie z tego miejsca zrobiona jest fotka 82. z dwoma glowkami wejsciowymi, Jachty wracajace z morza wchodza wejsciem polnocnym do Trzebiezy a poludniowe to ze Szczecina. Pogoda no nie dopisala..! Wrzuce moje z tego roku z tego miejsca. To tyle, aby nie przynudzac..
87. upolowales kota...![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 12.12.09 o 21:39
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Malownicza ruina na 84, szkoda, że opuszczona. Niedługo pewnie się rozsypie.
Mam wrażenie, że dodajesz szumu przy obróbce![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
DanielG wejscie poludniowe do Trzebiezy bylo zrobiome w sierpmiu, grzalo wtedy niesamowicie...! Twoje zdjecie bylo zrobione z prawej strony (glebiej)
Waruga dokładnie,mieszkam tak blisko a byłem tam pierwszy raz.Letnią porą musi być tam fajnie,teraz to przystań marina wygląda tak:
Mam wrażenie, że pierwsze z ostatniej czwórki to hdr. Czy mam rację?
Na 86 na niebie wyszły jakieś kropki - widzę wyraźnie trzy plamy, wydaje mi się, że widzę też czwartą: może to były po prostu krople deszczu na obiektywie, ale można się ich ze zdjęcia pozbyć
Kadrowo najbardziej podobają mi się 85 i 86, z naciskiem na to drugie. Chociaż brakuje mi na tych zdjęciach jakiegoś mocniejszego akcentu - wozu z koniem, czy coś.
Wydaje mi się, że w 85 jest za mała głębia ostrości. Ustawiając ostrość tylko na drogę spowodowałeś, że widza zmuszony jest niejako do patrzenia właśnie na nią, a tymczasem ona znika po sekundzie za sitowiem, a wzrok biega po nieostrościach drugiego planu. Wydaje mi się, że lepiej by było w tym przypadku powiększyć obszar ostrości. No i jeszcze bardzo intryguje mnie ten dąb(?), który jest w tle, chciałabym go zobaczyć w całej okazałości.![]()
Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.
Widzisz a ja wracalem z rejsu i oddawalem jacht w Trzebiezy we wrzesniu.
88. widac s/y Kapitan Glowacki stajacego przy keji, a mniejsze jachty wyciagniete i zimuja.
Podoba mi sie klimat fotki.. Gdyby usunac plot z lewj strony i pozostawic budynek COZ-u oraz s/y Kapitan Glowacki, to fotka mialaby inny wymiar. Za malo swiatla miales jak widac, bo duzo szarosci.
Za helmuthem z tym szumem tj. też mi się wydaje że coś tam dodajesz od siebie
+ za Agulką że to chyba hdrmi się podoba ta ruina
Fajnie Ci wyszła
![]()
Agulka,helmuth,Forever_k3w-dziękuje i dobrze się Wam wydajeSzumy to efekt mojej "zabawy" z rozpiętością tonalną.Agulka dziękuje za Twoje spostrzeżenia,racja w 85 cały dąb(?)też nie wiem) prezentowałby się o niebo lepiej,ale teraz to...po obiedzie.Waruga,grizz-dziękuje nieco zmieniłem 88(94),wydaje się wyglądać lepiej.Postanowiłem "zakotwiczyć" i zostać jeszcze "kilka" w Trzebieży.Pozdrawiam
![]()