Mam do dyspozycji 1000 zł, chcę za to kupić lampę, statyw i softboxa. Jaką konfigurację możecie polecić? Raczej mi chodzi o chińczyka niż markowy sprzęt za tą kasę. Przeznaczenie wyłącznie amatorskie jak narazei...
Mam do dyspozycji 1000 zł, chcę za to kupić lampę, statyw i softboxa. Jaką konfigurację możecie polecić? Raczej mi chodzi o chińczyka niż markowy sprzęt za tą kasę. Przeznaczenie wyłącznie amatorskie jak narazei...
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ale ja nie pytam gdzie kupić, tylko co![]()
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ludzie w szerokim tego słowa rozumieniu. Myślę, że 300 W mi wystarczy.Jaki kształt softboxa jest najlepszy?
BernArt - Moje zdjęcia
Jeszcze zależy jak duże masz studio, ile planu chcesz oświetlić.
Dobre są lampy serii CY i Powerlux, obie mają mocowanie bowensa.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Zaczynam od niewielkich warunków w postaci dużego pokoju 5x6 m.
Oprócz tej lampy chcę wykorzystać FLkę na kablu, oraz lampę 100 W.
A co sądzicie o Quantumach?
Przy tych warunkach 3-setka i soft-box 60x90 styka w zupełności.
Quantumy należą chyba do tych lepszych. Mówię "chyba", bo spotkałem jednego, który wymieniał lampę kilkukrotnie, bo mu nagle palnik szlag trafiał.
BernArt - Moje zdjęcia
Ni wiem czy nie warto zastanowić się nad tym zestawem
300Ws
http://www.quantuum.pl/detal.php?id=1409〈=pl&curr=PLN
lub 600Ws
http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN
minusem jest to że trzeba do tego dokupić jeszcze statyw i jakiś modyfikator, w Twoim przypadku zaplanowany softbox
plusem zaś jest to że taki zestaw nie ogranicza Cię z zastosowaniem w studiu jak i plenerze.