Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zasłuchani. Na koncercie okolicznościowym

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A moja uwage skupily nie tylko wyrazy twarzy osob na zdjeciu ale takze uklad rak pani po lewej i pana w srodku. W kazdym "widzu" dostrzegam inne uczucia, pan po prawej jakby byl znudzony, czlowiek z broda wpatruje sie i doszukuje czegos interesujacego, zas pani udaje sztuczne zadowolenie a nie moze sie doczekac konca...

Tak jak to widze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Agapiet,

Sprawdziłem i okazało się, że wersja cz-b jest zbyt płaska, ponieważ na tej fotce światło jest zbyt rozproszone. Kolor to wszystko wchłania i jest znośnie, natomiast czerń i biel przenosi to zbyt matowo, wyrazistość, przede wszystkim na twarzach, spada, dlatego nie pokazuję takiej wersji.

Kuba_psk,

Ciekawe są Twoje spostrzeżenia, co do układu rąk. Podzielam je.

Jeśli chodzi o nastrój poszczególnych osób, to syntetycznie możemy powiedzieć, że na coś czekają, może na zakończnie utworu, może na puentę, może na kolejną frazę.

Natomiast poszczególni ludzie różnią się nieco reakcją. U jednego jest bardziej zbliżona do, jak piszesz, "nudy" u innego mozna odczytać uprzejma gotowość do tego - "niech się wreszcie skończy, bo nie jarzę tego hałasu".

To jest tylko przykład interpretacji. Co nie znaczy, że ja tak dosłownie widzę to zdjęcie. W każdym razie widać po twarzach, że tam z przodu coś się dzieje, co nieco odmiennie oddziałowuje na każdą z trzech przedstawionych osób.
    Dziękuje za opinie.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mi się podoba Nie będę powtarzał wypowiedzi "excel" i "Olo2"
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dla mnie Ci ludzie nie wyglądają na znudzonych. Raczej na zasłuchanych, odrobinę melancholijnych (to zapewne wpływ muzyki. Jakiś kwartet smyczkowy i zawodzenie sopranistki koloraturowej? ). Światło bardzo ładne, równe, rozproszone.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Rafał,
    Dziękuję za podzielenie się odbiorem fotki - jest zgodny z mniej więcej z zamierzonym przeze mnie przekazem, który usiłowałem zawrzeć na zdjęciu.
    Swietnie to ująłeś - sopran koloraturowy, chociaż w rzeczywistości były to piosenki przy akompaniamencie fortepianu, raczej poetyckie, ale wymagały równie intensywnego odbioru, jak ten przy koloraturze.
    Pozdr, TJ

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów