Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zasłuchani. Na koncercie okolicznościowym

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Zasłuchani. Na koncercie okolicznościowym

Przedstawiam fotkę z koncertu okolicznościowego. Tak dla obejrzenia, bez komentarzy.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    sorki nie doczytałem

Hehe, ale jestem szybki ...;
    Niestety już skasowałem.. Więc muszę od nowa napisać...dwa słowa

Nie mniej powiem, że podoba mi się bardzo nastrój i kompozycja. technicznie też z malutkim minusem za ucięte włosy u pana z lewej , ale rozumiem, że ciężko było to pogodzić
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Re: Zasłuchani. Na koncercie okolicznościowym

Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    ... bez komentarzy...
    zibi1303, czytaj...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Moja przedmowa nad zdjęciem nie oznacza, że sobie nie życzę komentarzy. Przepraszam, ale miałem na myśli to, że nie namawiam do komentarzy, nie chce wytwarzać żadnego przymusu, a fotkę pokazuję, ponieważ na forum dawno nie było tych tematów i po prostu dla urozmaicenia wrzucam swoją. Każdy komentarz jest mile widziany przeze mnie, nie wykluczając opinii przeciwstawnych. Po to forum istnieje.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Osobnik z lewej zaraz przyśnie, ten w środku też już ledwo siedzi. Wydaje się że tylko kobita dotrwa do końca koncertu
    A poza tym to zdjęcie poprawne technicznie.
    pozdrawiam
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Skoro mozna komentowac, to dodam jeszcze, ze ta Pani wyglada, jakby robila wszystko, by tylko powieki sie jej nie zamknely Tak wytrzeszcza oczy... Pan najdalej juz prawie kima. Zdjecie mi sie bardzo podoba, ladna kompozycja. Rzeczywiscie jest bardziej do ogladania i przyjemnosci dla oka, niz komentowania.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Podkarpacie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie wiem, ja mam jakoś inne skojarzenia. Wyglądają jakby byli nad czymś zadumani. Jakby ta muzyka coś im przypominała.
    Pozdrawiam Marek.

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Olo2
    Nie wiem, ja mam jakoś inne skojarzenia. Wyglądają jakby byli nad czymś zadumani. Jakby ta muzyka coś im przypominała.

Olo2
    ,
    zgadzam sie z Toba. Moim zdaniem na twarzach calej trojki jest bez watpienia widoczna zaduma, zapadniecie sie w muzyke, w slowa, w nastroj, niewazne w co. Na znudzonej sytuacja twarzy nie widac laczenia sie z bohaterem wieczoru, cokolwiek to bylo. Na tych twarzach jest doskonale widoczne przenoszenie sie w przedstawiana tresc, cos w rodzaju identyfikowania sie z tematyka. Ladnie uchwycony moment, bardzo ladne kolory, cieple, delikatne, wierne. Ciekaw jestem EXIFu. Moze za duzo chce.

Moze warto by sie zastanowic nad zorganizowaniem kacika ludzkich emocji widzianych oczami Olkowiczow?

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mniej więcej wszystkie komentarze zawierają jakieś kawałki prawdy, ale moim zdaniem najwięcej zobaczył Olo, a najszerzej to zinterpretował Excel (w pięknym stylu). Dokładnie tak było, jak oni piszą.
    Skąd to wiem? -Ano rozmawiałem z tymi ludźmi po koncercie, dzielili się wrażeniami i nie były to relacje zdawkowe, widac było, że muzyka do nich trafiła, a nawet gdy niektóre fragmenty nie trafiały, to potrafili to uzasadnić.
    Inna sprawą jest, czy to zdjęcie trafia do widzów niniejszego forum z takim przesłaniem, jak zinterpretowałem wyżej. Nie koniecznie do końca, ale troche z pewnością. Nawet Ci z forumowiczów, którzy odkryli coś w rodzaju nudy i przysypiania na twarzach są blisko prawdy. Może ta nuda, to coś w rodzju oczekiwania na dalszą część imprezy, ponieważ widzowie Ci znali program imprezy - po koncercie odbyła sie krótka debata oraz otwarcie małej wystawy fotograficznej i dalsza dyskusja przy czerwonym winku. A może to przysypianie, to że tak powiem, zagłębianie się w muzyce? - Zdaję sobie sprawę, że moja interpretacja może być naciągana, nie przeczę.
    Najważniejszą sprawą jest odbiór zdjęcia przez widzów, a nie moje sugestie. Jeżeli chcę, aby tak było, to muszę wykonać takie fotki, które by do tego przekonały widzów. To jest sprawa najważniejsza. I z tym argumentem nie mogę dyskutować.
    Dziękuję wszystkim za recenzje.
    Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Zastanawiam się, czy nie lepsza byłaby wersja czarno-biała...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów