Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 148

Wątek: A750 - jeszcze tańsze FF

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Zupełnie jak Olek. Z rok temu pisałem, że firmy zaczynają na rynku luster stosować techniki wypracowane w handlu małpkami.
    Ech Ben Tleilax Sony wszystko skopiuje, tylko kupą kasy przysypie.

Pozdrawiam
    Tleilax i Sony? W jakim sensie. I czy to Tleilaxu z Diuny?
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Sony zaczyna na serio swoja politykę zarzucania rynku tysiącem niczym nierózniących się modeli... ciekawe.
    Owszem rozni sie znacząco, jesli wierzyc informacji. Sony dysponuje jak widzisz matrycami roznej wielkosci i roznej gęstosci. Co daje przynajmniej 4 możliwosci konfiguracji.
    W tym wypadku nowe FF Sony zrezygniwalo z gęstego upakowania powyzej 20Mp i postanowiło dac tylko 14 milionow. Starczy a korzysci z takiego projektu mogą byc duze.
    Czesc.Ch.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Strach myśleć co będzie, gdy zacznie czynić cUda

Kiedyś napisałem, że doczekamy dni, w któryc cyfrowa pełna klatka trafi pod strzechy. I to chyba przy okazji premiery A900. Ten stoi cenowo sporo poniżej tego co oferuje konkurencja, A850 jeszcze tańszy, więc należy się spodziewać, że i A750 - jeśli faktycznie będzie to FF - będzie tańsze. I tak, krok po kroku
    I naprawdę mało kogo będzie obchodzić, że w tym czy tamtym zastosowaniu pełnoklatkowy cyfrak Sony będzie ustępował profesjonalnym aparatom Nikona czy Canona, to po prostu będzie się sprzedawać.
    Tylko pytanie : po co FF pod strzechą -w większości ludzie spod strzech, po pstrykadłach kupują tanie lustra i mają foty gorsze niż wcześniej z pstrykaw ( mniejsza GO, ciemniejsze szkła kitowe.....)a FF to zwielokrotni- więc może kierunek nie ten , albo reklama Sonego zdziała cUda
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.10.09 o 17:30

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    mniejsza GO, ciemniejsze szkła kitowe.....)a FF to zwielokrotni- więc może kierunek nie ten , albo reklama Sonego zdziała cUda
    Akurat na FF można bezkarnie używać gorszych szkieł, główna cena jaka się za to płaci może być czasami winieta, którą akurat łatwo się koryguje. Jak potanieją FF to i może potanieje średni format - dla mnie to dobra wiadomość.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Tylko pytanie : po co FF pod strzechą -w większości ludzie spod strzech, po pstrykadłach kupują tanie lustra i mają foty gorsze niż wcześniej z pstrykaw ( mniejsza GO, ciemniejsze szkła kitowe.....)a FF to zwielokrotni- więc może kierunek nie ten , albo reklama Sonego zdziała cUda
    Albo też rzucają się na sprzęt, który wielokrotnie przerasta ich możliwości fotograficzne, za to odpowiada możliwościom finansowym a przy okazji odpowiednio podbudowuje ego. Toż nie ma to jak pokazać się zna rodzinnym spacerze z wielką lustrzanką, do której zapięta jest długa lufa.
    Wyobraź sobie FF Sony w cenie takiego 50D, których pełno widywałem na warszawskiej starówce. Myślisz, że lud się na to nie skusi?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

rodzyn
    Gość
    Albo też rzucają się na sprzęt, który wielokrotnie przerasta ich możliwości fotograficzne, za to odpowiada możliwościom finansowym a przy okazji odpowiednio podbudowuje ego. Toż nie ma to jak pokazać się zna rodzinnym spacerze z wielką lustrzanką, do której zapięta jest długa lufa.
    Wyobraź sobie FF Sony w cenie takiego 50D, których pełno widywałem na warszawskiej starówce. Myślisz, że lud się na to nie skusi?
    Reklama Sonego czyni cUda: nawet fotograficzne niemoty z FF koniecznie Sonego!!! zrobią świetne foty..
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.10.09 o 17:51

qbic
    Gość
    W sumie to dziwią mnie te płacze, nikt jakoś się nie denerwuje ze na high-endowym plazmowym ekranie ludzie oglądają "M jak miłość", a na dobrym sprzęcie hi-fi słuchają "ich troje" lub Beaty Kozidrak.

WTF?
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 29.10.09 o 17:52

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    W sumie to dziwią mnie te plącze, nikt jakoś się nie denerwuje ze na high-endowym plazmowym ekranie ludzie oglądają "M jak miłość", a na dobrym sprzęcie hi-fi słuchają "ich troje" lub Beaty Kozidrak.

WTF?
    o gustach w muzyce i sztuce filmowej się nie dyskutuje ( miłośnik Kozidrak może zapytać dlczego na dobrym Hi Fi słuchasz np jakiejś: Casandry Wilson, Diany Krall, czy jakigoś Garbarka, Miśkiewicza...)
    za to foty są pewną wymierną wartością dosyć łatwą do oceny.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 29.10.09 o 17:59

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Unhappy

!>?
    A czy komuś z Was stanie/stała się krzywda z tego powodu?
    Bosche - a czy jak sony wypuści aparat 7x6 w cenie d700 to nastąpi koniec świata>?<
    Zamiast się cieszyć z dużego wyboru -jeden z drugim martwi się "jakością zdjęć spacerowych" jakiegoś niedzielnego fotoamatora który miał kaprys i kupił sobie sprzęt taki na jaki było go stać...

Albo może to po prostu "kompleks małego" ?

Myślę że gładkość cyfrowego obrazu przy przedawkowaniu powoduje nieodwracalne wygładzenie kory mózgowej, bo czytając teksty forumowej braci można się często załamać.

o gustach w muzyce i sztuce filmowej się nie dyskutuje
    za to foty są pewną wymierną wartością dosyć łatwą do oceny.
    Tak -na pewno...
    "Slowacki Wielkim Poetą Był"

Ps. "Nowy" mechanizm galerii to jakieś nieporozumienie jest
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 29.10.09 o 18:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    !>?
    A czy komuś z Was stanie/stała się krzywda z tego powodu?
    Bosche - a czy jak sony wypuści aparat 7x6 w cenie d700 to nastąpi koniec świata>?<
    Zamiast się cieszyć z dużego wyboru -jeden z drugim martwi się "jakością zdjęć spacerowych" jakiegoś niedzielnego fotoamatora który miał kaprys i kupił sobie sprzęt taki na jaki było go stać...
    O, no właśnie, o to mi chodzi!
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia