Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 187

Wątek: Studyjne próby willow`a

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    ok, więc jedziem dalej numer 3 to księżniczka Fiona...to nie ta bajka sorry

3. Ela moja miłość

http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    willow32 twoje fotki sa na baaardzo wysokim poziomie. Dlatego tez inne sa kryteria oceny. I w Twoim przypadku musisz sie nastawic na wiecej czepialstwa anizeli jest w realu.
    Dla mnie sa bomba. Kazde jest inne. Oswietlenie perfekcyjne. Widac ze wiesz co chcesz pokazac na zdjeciu i swietnie nad tym panujesz. Bravo.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    wiilow brawo, wszystkie misię bradzo podobają. Pierwsza klasa. Choć mnie tez pierwsza jakby za mgiełką lekko tajemnicza, najbardziej przypadała do gustu, ale i ostatnia też super.
    Brawo wiesz co robisz i robisz to dobrze
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Ten portrecik również się bardzo mi podoba. Nie przepadam za kadrami niecentralnymi, ale tu widzę jak gdyby grę, kontrast pomiędzy czernią z lewej, a światłem na twarzy modelki, właściwie należało by powiedzieć światłem twarzy. Podoba mi się, jak owal twarzy został zgaszony z lewej płynnym przejściem w pomrokę z pięknym światłocieniem, z pięknym akcentem łuku prawej brwi i pięknym refleksem na prawym policzku. Co też z kolei jest skontrapunktowane wyrazistym obramowaniem twarzy z prawej przez włosy z odrobinką nieładu dodającą smaczku oraz pełnią lewego policzka. Z kolei ta pełnia współgra z pełnią ust złożonych w kokieteryjny dzióbek przyciągający najbardziej moje oko. Ujęcie lekko od dołu podkreśla subtelną, zalotną prowokacyjność w spojrzeniu. Rąbek jasnego ramienia kończy kompozycję u dołu, uzupełniając ją do postaci.
    Gra światła wywołuje moje duże uznanie. Ten portret prawie w całości został zrobiony światłem!
    Widać pracę fotografa i współpracę oraz pojętność modelki. Portret z duszą, dziewczyna z biglem.
    Troszeczkę oczy, no nie wiem, czy nie mogły być ciutek szerzej otwarte?
    Dobra fota!!!
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    no skoro tak ładnie się przyjeły to zapodam jeszcze jedna i na dziś wystarczy Kamila tym razem w kolorkach cukierkowych )

4.Kamila

excel
    Gość
    willow32,
    Nie moge przejsc obok do codziennosci, bez wypowiedzenia sie na temat tych portretow. Przyznam ,ze trudno wymyslic jeszcze cos zaskakujacego po komentarzach Tadeusza, przeciez to sokole oko i kazdy szczegol wypatrzy, a do tego wszystkiego jeszcze interpretuje na tyle komplementarnie, ze czuje sie zbyt malym, aby wyrzezbic jeszcze cos finezyjnego dla ucha.

Willow, Ela - ”Twoja milosc”, a mam ja przed soba na calym ekranie, jest tak prawdziwa, ze czuje sie prawie jej zapach pomadki, kremow, perfum, zapach szamponu, itd.
    Pieknie oddane, naturalnie, namacalnie, aksamitnie, z polyskiem, z zapachem, zadziornie, oj tak, ale nie nachalnie. Ela trafia do widza przez tajemniczo –zaczepne spojrzenie, jakby wiedziala, ze najlepiej sie oglada postacie pure. Ona na tym zdjeciu taka jest – prawdziwa, jakby stala przede mna. Fragment odslonietego ramienia subtelnie podkresla jej kobiecosc, jest w tym odrobina pieknie podanego erotyzmu. Delikatny polysk ust i swiatelko na wlosach dodaja tempa marzeniom.

Pierwszy i drugi portret – piekne, ale mam opustoszaly zasob odpowiednio wielkich slow podziwu dla warsztatu i naturalnosci modelek, w mistrzowski sposob przez Ciebie podany. Wszystkie panie darza Ciebie wielkim zaufaniem, bez tego nie bylyby tak pieknie soba.

A oczy? - Tadeuszu, masz racje, niechze nam je pokaze.

Pozdrawiam,
    excel

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Tadeusz, excel
    kiedy się czyta takie komentarze to człowiek wie że idzie w dobrym kierunku no i dodatkowo mobilizuje się do jeszcze większych wyzwań i jeszcze lepszych zdjęć... jednak największym chyba dla mnie komplementem jest to że zauważyliście na tych zdjęciach nić porozumienia między mną a modelkami... Kamilę i Agatę poznałem w dniu sesji, godzinę przed rozpoczęciem zdjęć, to ze udało mi się tak z nimi "dogadać" najbardziej mnie cieszy
    Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję wam za wszystkie komentarze

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    willow,
    Mam mało czasu, ale nie mogę przejść obojętnie obok czwartego portretu.
    W skrócie. Dynamika, ruch, modelka podaje nam sama siebie, a fotograf to pięknie podchwytuje (i fachowo!), subtelnie wpisany w kompozycję erotyzm. Dziewczyny, którą przedstawiłeś nie mógłbym nazwać sexy, to zbyt wytarte, płaskie i ludowo-tabloidowe określenie. To jest sama dziewczęcość, kobiecość, zalotność, radość przedstawiona metaforycznie w prawie metafizycznej pozie, wymalowana światłem.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    willow !!, gdzie Kamila cukiereczek , zniknęła ??

NIe zdążyłem się napatrzeć
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    willow !!, gdzie Kamila cukiereczek , zniknęła ??

NIe zdążyłem się napatrzeć
    już poprawiłem, galeria na której wisiało się wywaliła