Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Moje foteczki....

Ilona Biernacka
    Gość

Moje foteczki....

Moje pierwsze foto... z amatorskiego aparatu...
    Oceńcie prosze
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p1030146_491.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	137,1 KB
ID:	845  

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witaj

Po pierwsze witaj w clubie
    Nie znam Twojego aparatu, jednak założę się, że jesteś nim w stanie zrobić dużo lepsze fotki , zdjęcie w jakiś sposób musi zaciekawić, zainteresować, pokazując fotkę chcesz coś przekazać, zwrócić na coś uwagę - tutaj się to nie udało - nie wiadomo na co patrzeć.
    Przeglądaj dział Ocena zdjęć - można się tutaj wszystkiego dowiedzieć na przykładach.
    Powodzenia w następnych foceniach.
    Pozdrawiam
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciezko stwierdzic co jest tematem zdjecia, czy roslina na pierwszym planie, czy ogrodek za nia. No i kolorki z WB Auto... przydaloby sie przestawic, na marna pogode.
    Wiecej zdjec rob, nastepne napewno beda lepsze

pozdrawiam, krzysiekz

excel
    Gość
    Ilona,

witaj w klubie.

Proponowałbym przypomnienie sobie momentu wykonywania fotki. Co zaciekawiło Ciebie po ujrzeniu tego w wizjerze? Czym chcialas sie podzielić? Co chcialas pokazać? Co było inspiracja takiego ujęcia, itd. A jak Tobie podoba sie ta fotka? Co spowodowało, ze ja umiescilas na forum?

Przepraszam, ze odpowiadam pytaniem na pytanie. Zaciekawiło mnie jednak, m.i. czym sie kierowalas.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    excel, zadałeś serię genialnych pytań, podpisuję się pod nimi. I jeszcze jedno, początki zawsze bywają trudne, którz z nas tego nie doświadczył
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    excel, zadałeś serię genialnych pytań, podpisuję się pod nimi. I jeszcze jedno, początki zawsze bywają trudne, którz z nas tego nie doświadczył
    Piotr,

otoz wlasnie dlatego zadalem te pytania. Kazdy nastepny raz bedzie zatrzymaniem sie nad tym wlasnie: po co? dla kogo? dlaczego? Samokrytyka to dobra, ale trudna sprawa. Niekiedy trudniejsza do zrozumienia, jak poprawne fotografowanie. To przeciez praca nad soba.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Odpowiedz sobie na pytania excela i zrób kolejne zdjęcia. Zobaczysz że będą dużo lepsze.
    pozdrawiam
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    czesc ilona, masz chlopaka?

mysle, ze twoje zdjecie nie powstalo przypadkowo i cosik nad nim pomyslalas. mysle, a nawet jestem bardziej niz pewien, ze chcialas ukazac ten okragly klomb, jakies sadzonki i alejki i chcialas to ujac za zielonymi listkami na pierwszym planie. nie przynosi to za duzego efektu, bo ogladajac zdjecie moje oczy wiruja po calym kadrze, po klombach w tle, suchych galeziach, lisciach na ziemi i tez po zielonej roslinie.
    mysle, ze efekt zagladania do ogrodka mozna by uzyskac podchodzac blizej do tych zielonych roslinek, miedzy nimi ustawic aparat, ustawic ostrosc na klomby w tle i dodatkowo w kadrze umiescic te zielone listki rosliny z pierwszego planu. klomby wyjda ostre, a kadr bedzie "obramowany" listkami na pierwszym planie, ktore nie beda ostre tylko tak fajnie rozmazane.

jesli jednak twoim zamiarem bylo zrobic zdjecie wlasnie tych zielonych roslin na przodzie - powinnas tez podejsc do nich blizej. wypelnily by kadr - to popierwsze, a po drugie - tlo miala bys bardziej rozmyte, co kierowalo by wzrok na glowny motyw zdjecia

czekamy na nastepne fotki

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez john100
    zdjęcie w jakiś sposób musi zaciekawić, zainteresować, pokazując fotkę chcesz coś przekazać, zwrócić na coś uwagę - tutaj się to nie udało - nie wiadomo na co patrzeć.
    Jak bym miał potrolować z wami, to zauważę, że zielona roślina w styczniu (sprawdzić czy nie choinka) wywołuje zainteresowanie/zwraca uwagę .

ps. Może założyć kategorię - moje pierwsze zdjęcie? Ciekawie może się oglądać taką galerię po latach. Wzruszająca może być zwłaszcza dla autorów?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan

ps. Może założyć kategorię - moje pierwsze zdjęcie? Ciekawie może się oglądać taką galerię po latach. Wzruszająca może być zwłaszcza dla autorów?

Pozdrawiam
    Dobry pomysł, mam też takie fotki w swoim dorobku - może nawet więcej niż myślę ...
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300