Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: olympus FE 200

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olympus FE 200

chciałabym w najbliższym czasie kupić sobie dobry aparat cyfrowy do zdjęć amatorskich z wakacji oraz imprez rodzinnych. Będzie do mój pierwszy aparat. Po oglądnięciu waham się miedzy Olimpusem FE 200 a canonem A 310 może ktoś uprzejmy znający się na rzeczy mógłby mi fachowo doradzic. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
    barlal
    Lalik

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    W takim wypadku oczywiscie olek fe 200 matryca 6mpix, jasniejszy obiektyw zmniennoogniskowy, mocniejsza lampa, lepszy ekran lcd.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    To miał być canon A 530 albo Olympus Fe 200, a może Fuji FIne Pix E 900 coś pomyliłam w pierwszym wpisie.
    to który z nich jest godny polecenia?
    Lalik

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Fuji i canon maja podobne obiektywy, z tym ze fuji ma wieksza matryce i to zarowno powierzchniowo jak i liczac mpix. Poza tym ma zapis bezstratny raw, wiec mozna sie pobawic troche ze zdjeciami. Wada jest cena kart do fuji, brak wspomagania af.
    Musisz obejrzec ktory Ci bardziej pasuje.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo dziękuje za wyjaśnienia, a jeśli Miałbyś kupić dla siebie to który byś wybrał a może jest inny fajniejszy w podobnej cenie około 800zł.
    pozdrawiam
    Lalik

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barlal
    Bardzo dziękuje za wyjaśnienia, a jeśli Miałbyś kupić dla siebie to który byś wybrał a może jest inny fajniejszy w podobnej cenie około 800zł.
    pozdrawiam
    prawda jest taka że co kupisz w tej cenie to bedziesz zadowolona równomiernie. Powiem tyle że Olki mają zajebiste wykonianie i genialny serwis.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jesli z tego przedzialu to chyba olympus sp-350. Cena startuje od 860zl. mozna zalozyc lampe, co przydaje sie w pomieszczeniach gdzie wbudowana jest za slaba. Raw w odroznieniu od fuji nadaje sie do czegos wiecej niz automatycznej konwersji do tiff. Z tym ze aparacik wymaga akumulatorow crv3, bo na zwyklych AA daleko sie nie zajedzie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ale ma tylko 3xzoom optyczny a co sadzicie o canon A 610
    Lalik

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak, zoom ma krotszy, np ja zauwazylem ze rzadko korzystam z drugiego konca ogniskowej, wiekszosc zdjec jest w pozycji wide. Canon ma x4, czy to az tak duzo zmienia? Dla mnie lampa przemawia na korzysc olka, gdyby nie to, raczej myslalbym o canonie ze wzgledu na tansza pamiec.
    A co do tele, mozna uzyc konwerterow tele, i wydluzyc troche ogniskowa, ale rzadko ma to sens (polowanie na zwierzaki itp), tyczy sie to zarowno canona jak i olka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    W auto FE200 mocno przepala lampą i to jest chyba jedyna wada jaką zauważyłem, dużym plusem jest szeroki kąt - 28mm.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów