Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Na Małym Rynku w Kazimierzu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Podobaja mi sie zarysy tych ruin zamku poprzez mgle. Bardzo ciekawie to wyglada. Kwiaty tez bardzo fajne, kolorystyka. Ogolnie fajne te fotki, pokazujace normalnosc a jednak pozwalaja sie zatrzymac na chwile.
    ...był Olek jest A6000

excel
    Gość
    Piotr,

Bardzo podoba mi sie fotka nr 1. Sciana jest pieknie oswietlona, delikatnie nie jadowicie, spokojnie, nie narzucajac nachalnie swojej obecnosci, a nadajace fotce klimat w pewnym sensie wyjatkowy.
    Popekana i pelna odpryskow sciana , nadaje bardzo ciekawe tlo dla obrazow - zapewne nie dziel sztuki, a tworow zaangazowanych malarzy, prawdopodobnie amatorow. Wartosc artystyczna obrazow jest, moim zdaniem, mniej wiecej tak mocna, jak moc tej sciany. Miedzy innymi sila tego zdjecia jest w tym, ze umiejetne podejscie do tematu autora fotki, przepiekne swiatlo, no i niewatpliwa jakosc aparatu pozwala odczytac obrazy, ramki, strukture sciany, itd.
    Zgromadzone na ziemi roznego rodzaju przedmioty w nadziei sprzedazy zamykaja calosc geszefciarskiej atmosfery ryneczku. Choc dobre pierwsze wrazenie podczas ogladania zdjecia odebral mi czesciowo widoczny po lewej stronie swiecznik, dzbanuszek, itd. to po glebszej analizie, doszedlem do wniosku, ze przeciez to podkresla kontynuacje planu glownego fotki. Latwo sobie wyobrazic, ze kramy i kramiki ciagna sie jeszcze dalej.

We wczesniejszych wypowiedziach wspomina ktos o niepotrzebnych cieniach na fotce. Mnie to specjalnie nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, pokazuje co czyni swiatlo z fotka. Dobry material dla osob, ktorzy jeszcze nie nauczyli sie zauwazac swiatla na zdjeciach.
    Piotr, rewelacyjna fotka. Zaslona mgielna dzieli fotke na dwie czesci : pierwsza – piekne swiatlo podaje szczegoly miejsca. Stojace po prawej stronie drzewo, jednoczesnie kompozycyjnie wazny punkt, wspaniale sie maluje na sinawej przejrzystej zaslonienie, a bialawe galazki, jakze pieknie oswietlone “migocza” w tle.
    Druga czesc fotki, to nie w pelni dostepna dla ciekawskich oczu widza, sprawia wrazenie jakgdyby chronila tajemnicy zamku na wzgorzu.

Pieknie uchwycony urok jesienno-zimowego swiatla i cichych zakatkow Polski.

W koncu trzecia fotka – ciesza oko zywe barwy skrzace sie w sloncu. Szkoda tylko niepokoju, jakie wprowadzaja zbyt malo rozmyte elewacje budynkow w tle.

Dobra robota. Gratuluje!

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Ciekawe, ładne, ze wskazaniem na 2

Awatar Homek
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cień, do mnie, z pierwszego zdjęcia nie przemawia - nie jestem fanatykiem proporcji, ale ów cień nie wnosi niczego. Naczynia z lewej i obraz ikonopodobny z prawej uciekają z kadru...

Nie zrozum mnie, proszę, źle, zdjęcie ma niewątpliwie swój klimat, ale ładu w nim - zatrzymującym i wrażenie i czas - nie widzę, a chciałbym i stąd mowa wcześniej o wartości...

I trochę przepraszam, że dopiero teraz odpowiedź.
    Pozdrawiam. Dariusz Żak